Aplicația Nummo scurtează perioada de recuperare pentru copiii cu implant cohlear sau/și deficiențe de auz/vorbire. Echipa numără 8 membri, iar Ana Maria Onică este fondatoarea și cea care ne-a răspuns la interviu. Te invităm să descoperi Nummo, startup participant în programul Innovators for Children.
Povestea din spatele startup-ului
Ideea aplicației pe care noi am numit-o Nummo a luat naștere la o poveste între prieteni care ne-au sesizat necesitatea unei astfel de platforme. După un lung schimb de idei, am concluzionat că piața românească nu avea o aplicație de logopedie în limba română adresată copiilor sau adulților cu implant cohlear sau deficiențe de auz/vorbire. Am făcut o cercetare de piață și astfel ne-am dat seama că nevoia de a exersa acasă există și că numărul copiilor cu astfel de necesități era undeva la 400.000, număr în continuă creștere. Asta se întâmpla undeva la începutul lui 2017, iar la începutul lui 2018 am pus bazele primelor schițe și concepte, astfel încât în 2019 aplicația s-a lansat pe piață.
Momente de mândrie
Pot spune că au existat mai multe momente care ne-au făcut mândri de munca noastră. De la aprecierile pe care le-am primit de la logopezi și specialiști în domeniu, până la susținerea pe care am primit-o de la de ONG-uri și diverse entități. Însă cel mai emoționant moment a fost primul telefon pe care l-am primit de la un părinte ca să ne spună cât de entuziasmat a fost copilul lui de această aplicație și să ne mulțumească că am creat ceva atât de util și educativ.
Obiective ambițioase
Ținta noastă principală este să devenim cea mai bună platformă educațională pe această nișă și să reușim să formăm o comunitate strânsă în jurul platformei, cel puțin în România. De asemenea, în 3 ani sperăm să fim deja extinși pe 3 piețe internaționale, astfel încât să reușim să contribuim la dezvoltarea calității vieții cât mai multor copii.
Despre provocări
Putem spune că o provocare constantă este să arătăm oamenilor că tehnologia nu este un element negativ în dezvoltarea copiilor atât timp cât este folosită corespunzător. Însă cred că cea mai mare provocare a fost să dezvoltăm un produs de calitate cu resurse limitate și construirea unei echipe bune care să înțeleagă și să empatizeze cu produsul.
Urmărește parcursul startup-ului și a celorlalți participanți în programul Innovators for Children!