Innovators for Children: InovEd

InovEd este o instituție de inovare educațională, care  oferă un pachet de cursuri online cu informații legate de psihologia copilului și neuro-știința educației ce au ca scop dezvoltarea emoțională, fizică și cognitivă a copiilor.  Actualizează practicile pedagogice și parentale, oferind două programe de inovare educațională: Programul de Pregătire Pedagogică și Programul de Educație Parentală. Deși este încă la stadiul de idee, Alina Besleagă, fondatoare, are planuri mari pentru InovEd. Citește interviul!

Povestea din spatele ideii

Ideea InovEd a apărut la începutul acestui an din dorința de aduce o schimbare în modul în care copiii sunt educați în România. Cred că educația în România ar beneficia de introducerea unor practici și noțiuni moderne. Scopul implementării acestora este de a echipa elevii cu abilitățile și cunoștintele necesare succesului într-o societate în continuă schimbare.

InovEd este rezultatul unei nevoi pe care am resimțit-o pe parcursul experienței mele ca studenta și angajată în Marea Britanie. Absolventă de economie și angajată în sistemul bancar, am înțeles în mai puțin de un an că acest drum nu este al meu. Am depășit această provocare și am ales îmi schimb cariera, să ofer altora șansa pe care eu nu am avut-o. Șansa InovEd.

Ce face InovEd

InovEd va oferi elevilor oportunitatea de a-și cultiva dorința pentru cunoaștere și de a-și descoperi abilitățile și interesele încă de pe bancile scolii. Mai mult, prin interacțiunea cu profesorii și părinții acestor elevi, InovEd va oferi soluții pentru a dezvolta abilități și de a motiva elevii să își găsească și să își urmeze propriul drum în viață cu success.

Elementele cheie în programele oferite sunt susținerea sănătății mentale și introducerea exemplelor de aplicabilitate a noțiunilor teoretice din programa școlară. 

Obiective ambițioase 

Un obiectiv ambițios pe care mi l-am propus este acela de a ajunge prin InovEd la peste 3000 de copii în următorii 3 ani. Îmi doresc ca acești copii să descopere cine sunt cu adevărat, să își creioneze un vis cu ajutorul abilităților pe care le posedă, să aibă inițiativa de a-și urma visul încă de pe băncile școlii și perseverența de a-l atinge.

Urmărește parcursul startup-ului și a celorlalți participanți în programul Innovators for Children!