Innovators for Children: Timlogo

Timlogo.ro este o platformă de terapie logopedică pentru copii, cu un grad ridicat de interactivitate şi antrenare a limbajului, adaptată la specificul lingvistic al limbii române. Există peste 650 de logopezi care folosesc deja platforma împreuna cu pacientii lor, în marile orașe ale țării. Citește interviul cu Alex Mălureanu, Director de proiect. 

Ce se află în spatele business-ului

În Romania, aproximativ 400.000 de copii se confruntă cu tulburări de vorbire.  Numărul acesta este în creștere și trebuie făcut ceva, problema nu dispare dacă noi închidem ochii. Mai mult, nu avem suficienți logopezi care să ajungă la toți cei care caută tratamentul acestor tulburări și prin urmare părinții renunță la a mai căuta soluții. Aici intervine platforma Timlogo.ro, fiind un instrument logopedic digital folosit de logopezi, în cabinet, dar și de către copii acasă. Platforma este compusă din module logopedice dedicate fiecărui sunet din limba română și este foarte ușor de folosit din orice parte a țării, inclusiv în zonele rurale, unde logopezii ajung mai greu.

Un moment de mândrie

Un moment de care suntem foarte mândri este integrarea întregului conținut Logopedia Digitală, dezvoltat de către Fundația Orange și Salvați Copiii, în platforma Timlogo. Am reușit acest lucru în Octombrie 2018, pe baza faptului că impactul real în societate se face prin efort comun, implicând pe toată lumea ce dorește să fie parte din soluție. 

Planuri mari de viitore

În maximum 3 ani dorim să ne extindem în Polonia, Moldova, Ungaria, Bulgaria și Serbia. Lucrăm activ în această direcție și căutăm deja parteneri pentru extindere.

Despre provocări

Foarte mulți logopezi sunt deschiși la nou și înțeleg beneficiile oferite de Timlogo ca instrument. Totuși, una dintre cele mai mari provocări este legată de faptul că sunt logopezi care cred că tehnologia îi va înlocui și prin urmare, refuză inițial discuțiile legate de produs. În multe din aceste cazuri, reușim să le arătăm că Timlogo este un instrument pentru ei, nu un înlocuitor.  Pe lângă utilitatea pentru copiii cu tulburări de vorbire, avem grijă să prezentăm toate funcționalitățile și avantajele platformei pentru logoped. Mai mult, recomandăm mereu celor care achiziționează abonamente Timlogo direct din platforma, să meargă și la unul dintre logopezii noștri afiliați.

Urmărește parcursul startup-ului și a celorlalți participanți în programul Innovators for Children!