Innovators for Children: Auttie App

Auttie App este un tool destinat copiilor cu probleme de dezvoltare, în preponderență cei care suferă de autism, și urmează să fie folosit ca o extensie a terapiei. Aplicația dezvoltă programe individuale de învățare și vorbire, făcând exercițiile să fie distractive și ușoare. Am vorbit cu Andreea Ene, co-fondator, să aflăm povestea din spatele aplicației. Citește interviul!

Cum a pornit business-ul

Ideea aplicației a pornit în cadrului concursului de programare Hacking for Humanity, ca propunere a asociației Family Hope Autism. În urma acestui eveniment am câștigat premiul de popularitate și am primit un feedback pozitiv din partea juriului, a participanților, dar și a presei, și am fost încurajați să continuăm dezvoltarea acestui produs. 

Ulterior, colaborarea cu Asociația Family Hope Autism a luat amploare după ce am făcut câteva studii de caz, am interacționat cu membrii organizației și le-am arătat produsul pe care l-am dezvoltat. 

Studiile ne-au confirmat faptul că nevoia unei astfel de aplicații există și va fi utilizabilă. De atunci am vrut să obținem cât mai multe informații legate de întemeierea unui startup. Astfel, am participat la Future Makers, un program educațional de antreprenoriat, unde echipa a câștigat premiul de popularitate; la Startup Spinner, un accelerator al ideilor de afaceri; am fost intervievați de Radio Clasic; am participat la Changeneers; și am fost să cunoaștem noi startup-uri la DevTalks

În prezent participăm la Innovators for Children și la Rubik Garage

Un moment de mândrie

Am fost tare mândri să vedem cât de curioși și entuziasmați să folosească aplicația au fost copiii de la Asociația Family Hope Autism, pe care am vizitat-o în urmă cu câteva luni. 

Un obiectiv ambițios pentru următorii 3 ani

Ne-am propus să aducem aplicația în toate asociațiile pentru copii cu autism din România. 

O provocare întâlnită și depășită

 Momentan avem două provocări – organizarea timpului între job și startup, și colaborarea cu o asociație pentru copiii cu autism, din București. Pentru a ne gestiona timpul mai eficient, am început să lucrăm intensiv după program și în weekend-uri, însă în continuare suntem în căutarea unei asociații. 

Urmărește parcursul startup-ului și a celorlalți participanți în programul Innovators for Children!