Innovators for Children: Wello

Wello este o platformă pentru părinți și copii cu probleme de greutate care îi provoacă la cât mai multe activități fizice, culinare, sociale, pentru a învăța cum să aibă un stil de viață cât mai sănătos. Îmbină informații din nutriție cu elemente de gamification, se bazează pe un sistem de rewards și personalizează experiența fiecărui client. Află mai multe despre Wello din interviul cu Sveat, co-fondator!

Povestea din spatele business-ului

Acest proiect a început acum 2 ani, când eu, Sveatoslav, unul dintre co-fondatori, am avut probleme de sănătate și a trebuit să slăbesc pentru a mă face bine. După ce problemele de sănătate au dispărut, și lucrând în domeniul IT în special al platformelor mobile, ne-am decis că vrem să aducem inovație în sănătate, în special la nivelul familiilor care se luptă cu problemele de greutate. Așadar, prin aplicarea și câștigarea unui fond european, a luat naștere Wello, singura platformă digitală care folosește tehnologii inovative și învață obiceiuri sănătoase familiile din România.

Momente de mândrie și obiective ambițioase

În ultimii doi ani, am avut multe momente în care ne-am simțit mândri de progresul pe care Wello l-a făcut prin participarea la multiple evenimente din cadru EITHealth și EITFood, printre care se numără: câștigarea programului EITHealth Starship 2018, finalist în EITHealth Wiildcards 2018, câștigător și participant în programul accelerator EITHealth GoGlobal 2018. Totodată, un alt moment important pentru echipa noastră a fost participarea în finala din Dubai Gitex Future Stars 2018, unde am fost selectați din mai mult de 750 de startup-uri participante.

În următorii 3 ani, vrem ca Wello să fie cunoscut de către toți profesioniștii ca fiind platforma de urmat când este vorba de o viață sănătoasă pentru familiile din România și, în același timp, pe plan internațional vrem să ne extindem prin intermediul partenerilor noștri în cel puțin încă 2 piețe europene.

O provocare depășită

Acest startup s-a născut având la bază experiența noastra de peste 10 ani din domeniul IT, așa că una dintre provocări a fost să înțelegem ecosistemul național și internațional de digital healthcare, cum să abordezi consumatorii sau companiile mari și să înțelegem cât de complicată este colaborarea dintre profesionistul medical și cel digital. Așa că fiecare zi este un prilej pentru noi de a învăța lucruri noi, prin discuțiile pe care le avem constant cu mediul de business privat din Cluj-Napoca, dar și prin discuții cu mediul medical pentru a-i înțelege mai bine nevoile.

Urmărește parcursul startup-ului și a celorlalți participanți în programul Innovators for Children!