Innovators for Children: Părinte.eu

Părinte.eu este o aplicație prin care părinții să poată fi notificați de planul de vaccinuri necesar copiilor lor, precum și de alte investigații recomandate pentru aceștia. Aplicația va avea și o componentă educațională, din surse verificate, care să facă viața noilor părinți mai ușoară. Află povestea lor din interviul cu Lucian Stuparu, co-fondator!

Povestea echipei și parcursul vostru în Innovators for Children

Echipa proiectului este formată din Lucian Stuparu, Oana Geambașu, Marius Ghițoiu și Cristina Sandu. Lucian și Marius au fost bursier, respectiv voluntar, în programul guvernamental GovITHub, în cadrul căruia au dezvoltat RENSA – Registrul Electronic Național de Screening Auditiv în colaborare cu Ministerul Sănătății. Din partea Ministerului, Oana a asigurat definirea cerințelor funcționale ale RENSA și a fost responsabilă de implementarea Programului Național de Screening Auditiv.

Ulterior implementării RENSA și dotării tuturor maternităților din România cu aparate de screening auditiv, la sfârșitul anului 2018, s-a născut ideea Pașaport Auditiv. O aplicație care să le facă viața mai ușoară părinților aflați la început de drum, remarcând insuficiența resurselor de informare în ceea ce privește protocolul de screening auditiv. Cristina Sandu, specialist în comunicare, s-a alăturat echipei pentru a contribui la creșterea vizibilității produsului printr-o strategie pe termen mediu și lung.

Parcursul nostru în programul Innovators for Children a fost unul de-a dreptul impredictibil am putea spune, dar într-un sens pozitiv. Ideea cu care am intrat în program era sã dezvoltãm aplicația Pașaport Auditiv, destinată părinților ai căror copii primesc diagnostic “refer” sau negativ la primul screening auditiv din maternitate, ajutându-i să urmeze protocolul de screening auditiv.

În urmă feedback-ului primit din partea mentorilor și a altor participanți în program, ne-am dat seama că proiectul poate avea un impact mult mai mare, acoperind mai multe investigații medicale. Așadar, am decis să facem un upgrade al ideii inițiale și să construim un produs care se adresează tuturor părinților și viitorilor părinți din România.

Așa a luat naștere ideea aplicației mobile Părinte.eu. Această are misiunea de a contribui la o viață mai sănătoasă a copiilor din România, prin informarea și ghidarea părinților / viitorilor părinți cu privire la respectarea schemei de vaccinare și a investigațiilor medicale ce trebuie făcute de la nașterea copilului și până la adolescență.

Aplicația va oferi acces gratuit utilizatorilor care doresc să primească informații despre investigațiile medicale și să fie notificați pentru respectarea vaccinării și protocoalelor de screening. Vom dezvoltă și o componentă de servicii extra, prin care părinții vor putea: crea un istoric medical al copilului, adaugă în aplicație alte persone, face programarea la clinici direct din aplicație etc. Pentru părinții care doresc să aibă parte de mai multe funcționalități avansate în aplicație am luat în considerare un abonament lunar.

Un moment de care sunteți mândri din parcursul startup-ului

Suntem mândri că am reușit să punem bazele Registrului Electronic Național de Screening Auditiv și să continuăm parteneriatul cu Ministerul Sănătății. De asemenea, ne bucurăm că primim încurajări din partea medicilor și părinților pentru a transforma această idee în realitate.

Un obiectiv ambițios pentru următoarea perioadă

Ne dorim să construim un produs complet, cu o bună experiență pentru utilizatori, astfel încât să devină principala resursă la care să apeleze cât mai mulți părinți înainte și după nașterea copilului. Obiectivul general este îmbunătățirea sănătății copiilor prin diagnosticarea timpurie a afecțiunilor și prin respectarea protocoalelor naționale.

O provocare pe care ați întâlnit-o până acum și cum ați depășit-o?

O adevărată provocare a fost chiar reconfigurarea ideii cu care am pornit în programul Innovators for Children, pentru a ne putea adresa unui public mult mai larg și a avea, astfel, un impact pentru mai mulți copii. Prin feedback-ul constant din partea mentorilor, brainstorming și dedicarea echipei de proiect, am reușit sa identificăm soluții de scalare a produsului.

De acum, provocarea cea mare este să trecem de la faza de idee de proiect la crearea unui produs cu impact pe piața din România, care să schimbe viața părinților și copiilor în bine, prin tehnologie.

Urmărește parcursul startup-ului și a celorlalți participanți în programul Innovators for Children!