Cele 4 startup-uri care schimbă viitorul copiilor: Meet the winners!

Pe 11 februarie 2019, dădeam drumul programului de accelerare Innovators for Children, dezvoltat de Impact Hub Bucharest împreună cu Impact Hub Basel și Fundația Botnar. Am primit 118 aplicații și ne-am bucurat  vedem interesul și dorința antreprenorilor români de a crea soluții de impact pentru problemele de sănătate și well-being cu care se confruntă copiii. 

În perioada iunie-septembrie, cei 12 participanți selectați au luat parte la workshop-uri, sesiuni de feedback susținute de mentori, webinarii, dar și la conferința Connection.

În urma sesiunii de pitching de pe 12 septembrie, au fost aleși cei 4 câștigători care beneficiază de finanțarea totală de 100.000 de euro, dar și de vizita de cercetare la Basel, mentorat, training și acces la comunitatea Impact Hub.

Kinderpedia – 45.000 de euro

Kinderpedia este un instrument inteligent care ajută educatorii, profesorii și directorii de grădinițe și școli să salveze între 6 și 9 ore pe săptămână, menținând părinții conectați și implicați. Întreaga activitate este centralizată și coordonată cu ajutorul unei singure soluții, astfel încât reduce timpul administrativ al profesorilor si educatorilor cu peste 40%, îmbunătățește semnificativ implicarea părinților, printr-o interfață sigură și ușor de folosit și oferă directorilor o perspectivă completă asupra tuturor activităților și comunicării din instituție.

Acceleratorul Innovators for Children ne-a ajutat să ne clarificăm scopul, să ne găsim resursele, să punem soluția noastră într-un context mai larg și am câștigat in cele 3 luni de program mentori, potențiali investitori și conexiuni de neprețuit în zona de educație și wellbeing! Mai departe de sprijinul financiar de 45,000 de euro, care este extrem de valoros pentru următorii pași ai proiectului, să câștigăm în finala Innovators for Children a însemnat pentru Kinderpedia o validare fără echivoc a dimensiunii sociale a produsului nostru, ceea ce ne face mai relevanți în discuțiile referitoare la viitorul educației, din spațiul public. Sunt mândră că am câștigat și mai ales fericită că mergem mai departe alături de niște oameni care ne inspiră și care ne provoacă să facem TOT ce putem obtine transformarea la care visam, prin Kinderpedia. Mulțumim, Oana Craioveanu, Irina Simulescu (n.r. Impact Hub)! Mulțumim întregii echipe Impact Hub și abia așteptăm să continuăm acest drum împreună.” Evelina Necula, Co-Founder & CMO

Citizen Next, parte a inițiativei CivicTech România – 22.500 euro pentru părinte.eu

Părinte.eu este o aplicație prin care părinții să poată fi notificați de planul de vaccinuri necesar copiilor lor, precum și de alte investigații recomandate pentru aceștia. Aplicația va avea și o componentă educațională, din surse verificate, care să facă viața noilor părinți mai ușoară.

Cel mai mult ne-a ajutat interacțiunea constantă cu mentorii și feedbackul constructiv primit la fiecare întâlnire. Cu ajutorul lor am conștientizat că proiectul nostru putea avea un potențial mult mai mare decât ne propusesem inițial și că impactul produs ar fi fost semnificativ mai mare dacă schimbăm abordarea. Participarea la workshopuri și interacțiunea cu ceilalți participanți ne-au oferit posibilitatea să ne conectăm la o rețea de antreprenori, oameni din business și din ONG-uri, alături de care am construit și șlefuit ideea noastră inovatoare.” Lucian Stuparu, co-fondator

Asociația KinetoBebe – 17.500 euro

Asociația dezvoltă un laborator digital de stimulare neuromotorie a copiilor, care să creeze conținut pentru o rețea de micro-learning pentru kinetoterapeuți. Mai concret, va fi dezvoltată o platformă de învățare de bune practici pentru specialiști, care prin îmbunătățirea calității actului terapeutic, vor susține recuperarea mai rapidă și eficientă a copiilor.

Toată vara a fost un capitol tare frumos! În primul rând, a fost prima mea experiență în ceea ce înseamnă un astfel de program…și sincer nu știu când voi mai participa la așa ceva pentru că acesta a fost ”prea” perfect! Am învățat ce înseamnă pitch, am învățat să simt minutele când vorbeam despre proiect, am învățat să ascult părerea altora și am învățat să cer ajutor echipei și mentorilor. Am fost fericită să pot să evoluez odată cu sesiunile de mentorat și cu workshop-urile de la Impact Hub! Iar apoi, premiul a fost fericire pură, fără cuvinte! Multumesc echipei formate la Impact Hub, mulțumesc Irinei Simulescu (Impact Hub) care a fost extraordinară și mulțumesc mentorilor. Mulțumesc echipei mele pentru că putem visa frumos, vă mulțumesc vouă pentru că visele au șansa să devină realitate!” Ana-Raluca Chisu, CEO & Founder

Arttachment – 15.000 euro

Arttachment este o aplicație menită să sprijine relația dintre părinți și copii, ghidându-i pe părinți în a susține dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor lor. Această va include diverse tipuri de activități pe care părintele să le facă împreună cu copilul său și care să creeze un context favorabil unei bune evoluții a celui mic.

Innovators for Children a fost ca o oglindă fermecată, care a reflectat ideile și planurile cu care am intrat în program și ne-a ajutat considerabil să realizăm care sunt punctele forte ale abordării noastre, unde mai avem de lucru, și cum să povestim cel mai bine despre ceea ce facem. Pentru această reflecție ne-au fost de mare ajutor mentorii, cât și ceilalți participanți, dar și timpul și spațiul de auto-reflecție. Mai mult decât informațiile și recomandările primite, foarte folositoare, poate cel mai important beneficiu a fost să ne încărcăm cu energie pozitivă. Dăruirea cu care ceilalți colegi de program își urmează viziunea în proiectele lor, și devotamentul cu care participanții la conferința Connection își servesc beneficiarii în cadrul ONG-urilor în care activează, toate acestea ne inspiră și ne motivează. Așteptăm cu nerăbdare următoarele faze ale programului!” Diana Onu, co-fondator

Cele 4 startup-uri vor mai participa și la sesiuni cu un board of advisor care le va monitoriza evoluția și îi va ghida. Te invităm să îi urmărești și să îi susții!