Innovators for Children: Fluxy

Aplicația mobilă Fluxy își propune să înlăture nevoia meditațiilor pentru 75% dintre elevi, oferindu-le acestora un partener de încredere de-a lungul întregului proces educațional. Am discutat cu George Hâncu, CEO și Product Manager, despre ce aduce în plus aplicația lor.

Ce este Fluxy – Școala de buzunar?

Fluxy introduce un sistem revoluționar de învățare în flux, gândit special pentru elevii nativi digital. Pentru profesori, Fluxy oferă o platformă online de realizare lecții, prin care aceștia vor fi recompensați financiar și vor ajunge cu conținutul lor la un număr mare de elevi. Fluxy este deci o soluție educațională digitală de ultimă generație, care își dorește să contribuie la îmbunătățirea experienței tuturor celor implicați în învățământul secundar.

De ce ați ales tehnologia în dezvoltarea soluției și cum poate contribui la impactul pe care vi-l propuneți?

Învățarea ‘’în flux’’ este un sistem dezvoltat in-house de către echipa Fluxy, având în spate un algoritm special conceput pentru a oferi elevilor o experiență de învățare fluidă, plăcută și eficientă. Aceștia vor avea mereu la dispoziție exemple, pași similari și întrebări de verificare, toate concepute pentru fixarea logică a noțiunilor și încurajarea curiozității naturale. Astfel, elevii vor învăța mai repede și mai bine, beneficiiind de un sistem care se va adapta la ritmul și stilul lor de învățare. Fluxy știe că fiecare elev este diferit și dorește să le ofere tuturor șansa și oportunitatea de a-și atinge întregul potențial, punându-le acestora la dispoziție soluții de ultimă oră în materie educațională.

Care este povestea din spatele acestui proiect? Cum a aparut ideea?

Povestea Fluxy a început cu ani în urmă. Membrii echipei sunt autorii proiectului ClickEdu, prima platformă de lecții 100% online din România. Recunoscând afinitatea elevilor pentru device-urile mobile, aceștia au dorit să construiască un sistem educațional inovator și fluid, care să poată fi accesat oricând și de oriunde. Bazându-se pe vasta experiență în dezvoltarea soluțiilor IT educaționale și lucrând cu zeci de profesori de top, aceștia au pus bazele aplicației mobile Fluxy.

Care este echipa din spatele proiectului?

Membrii echipei Fluxy sunt:

  • George Hâncu – CEO, UX & Design specialist, cu 10 ani de experiență în dezvoltarea de platforme educaționale online.
  • Alexandru Topor – CTO, cu peste 10 ani de experiență în dezvoltarea platformelor software complexe
  • Andrei Stanca – Senior Developer, sofrware architect
  • Silviu Jidovu – Marketing & Finances, cu 10 ani de experiență în social media marketing și finanțări EU
  • Relu Tataru – Senior FE Developer, cu peste 10 ani de experiență în development și UX
  • Nicu Voicu – Senior Full Stack Developer, cu peste 10 ani de experiență

În ce stadiu de dezvoltare este proiectul?

În prezent, Fluxy se pregătește de lansarea pe piață. Soluția noastră a trecut printr-un lung proces de testare și validare, la care au participat grupuri de elevi din învățământul secundar și peste 60 de profesori de top. Totodată, Fluxy face parte din Cohorta 3 Launch Community, How To Web și are în curs de validare un proiect de transfer tehnologic și dezvoltare AI pentru îmbunătățirea experienței in-app.

Care sunt obiectivele de dezvoltare în următorul an?

În următorul an, Fluxy dorește să-și îmbunătățească treptat soluția prin optimizare și dezvoltare constantă. Dorim ca până la mijlocul anului 2022 să lansăm un sistem AI 100% funcțional, destinat analizării real-time a stilurilor de învățare și sintetizării feedback-ului către elevi și părinți. Strategia noastră de early market este bazată pe relația bună cu profesorii dar și pe parteneriatele strategice cu grupuri și organizații din domeniul educației, la nivel național.

Cu ce vă pot ajuta cei care află acum mai multe despre Fluxy?

În prezent, Fluxy lucrează la perfecționarea content-ului, având în permanentă nevoie de noi profesori care să contribuie la realizarea de lecții. Pe lângă experiența valoroasă pe care aceștia o vor căpăta lucrând cu tehnologiile de ultimă generație în educație, ei sunt și răsplătiți financiar pentru contribuția lor. Așadar, vă invităm alături de noi în revoluția educațională!

Urmărește parcursul startup-ului și a celorlalți participanți în programul Innovators for Children!