Innovators for Children: Kids Finance

Pasionați și experți în Fintech de peste 6 ani de zile, echipa KidsFinance a dezvoltat o soluție ingenioasă pentru dezvoltarea copiilor, numită Kids Finance.

Kids Finance oferă o soluție veritabilă pentru educația financiară a acestora, asociată cu un card de debit preplătit pentru copii.

Alexandru Topor, CEO și fondator, ne-a povestit despre soluție, precum și care sunt planurile lor în perioada următoare.

Ce este și cum a apărut Kids Finance?

În prezent, educația financiară nu este o prioritate în sistemul educațional, mulți copii riscând să ajungă la vârsta maturității nepregătiți pentru anumite decizii importante din punct de vedere financiar. Soluția Kids Finance constă într-o aplicație mobilă pentru părinți și copii, în care se promovează educația financiară și obiceiuri sănătoase de implicare în activitățile familiei dar și de administrare și folosire a banilor. Astfel, copiii pot să devină responsabili în privința banilor de la o vârstă fragedă, construind comportamente sănătoase pentru tot restul vieții. Totul este livrat într-o experiență gamificată și atractivă, complementată de lecțiile financiare predate de bufnița noastră prietenoasă.

Cum contribuie tehnologia în dezvoltarea soluției și ce impact poate avea pentru copii?

Copiii își stabilesc obiective și efectuează diferite activități în cadrul familiei sau în legatură cu școala, pentru a-și îndeplini aceste obiective, totul prin intermediul aplicației mobile. Efectuarea activităților în aplicație va disciplina copiii și le va oferi mijloacele prin care își pot atinge aceste obiective. De la făcut curat în cameră, până la provocarea de a practica un sport, toate activitățile vor fi decise de părinți și evidențiate în cadrul aplicației.

Părinții au control asupra cheltuielilor copiilor, putând vizualiza istoricul de tranzacții și eliminând astfel potențialele obiceiuri nesănătoase. De asemenea, părinții setează copiilor activități, precum și o alocație, pentru gestionarea mai bună a finanțelor.

Care este echipa din spatele proiectului?

Echipa KidsFinance, formată din Alex (CEO) și Andrei (CTO), cu o experiență combinată de peste 12 ani în domeniul financiar, și-a propus extinderea soluției și adăugarea de noi funcționalități care să facă și mai atractivă Kids Finance.

Ce aduce în plus proiectul față de ce există deja în piață?

Spre deosebire de alți jucători în domeniu, soluția noastră se axează în principal pe aspectul educațional, și nu caută să introducă o nouă categorie de vârstă – copiii, în sistemul financiar. Acest lucru ne diferențiază și sperăm că face soluția noastră mai atractivă atât pentru părinți cât și pentru copiii. Asta, și experiența utilizatorului în aplicație, care este un aspect la care am lucrat cu mare atenție.

Care sunt obiectivele de dezvoltare în următorul an?

Sub îndrumarea mentorilor din cadrul mai multor incubatoare, echipa KidsFinance și-a pregătit planul de afaceri și soluția tehnică pentru a trece la pasul următor necesar dezvoltării lor și a business-ului. Primul client și program pilot efectuat împreună cu TechVentures.bank a fost finalizat și campania de promovare este programată începând cu luna septembrie 2021.

Cu ce vă pot ajuta cei care află acum mai multe despre Kids Finance?

Accesați www.kidsfinancesolutions.com și descărcați aplicațiile noastre de pe iOS și Google Play.

Urmărește parcursul proiectului și a celorlalți participanți în programul Innovators for Children!