Vremurile pe care le trăim ne-au făcut să regândim întreaga strategie de educare a copiilor noștri, iar incertitudinea zilei de mâine a transformat continuarea educației într-un sistem sau altul într-o decizie foarte personală. Mai mult, privim educația copiilor noștri din ce în ce mai mult într-o investiție în viitorul acestora.
KidKit este un kit de fișe de activități care prind viață prin tehnologie (cerințe citite prin QR code, afișarea rezolvării prin AR), crescând nivelul de asimilare a competențelor specifice vârstei preșcolare și contribuind la dezvoltarea abilităților pentru secolul XXI.
Daria Benghea-Mălăieș, CEO, ne-a povestit despre cum s-a născut ideea lor și unde au ajuns cu dezvoltarea.
Ce este și cum a apărut KidKit?
Era 2020 și viața noastră, a tuturor, era dată peste cap. Dar, ce-i drept, viața părinților, și mai ales viața părinților cu copii de vârstă preșcolară a fost zguduită din temelii. Pentru că vrem cel mai bun start în viață pentru copilul nostru, pentru că simțim că poate și, mai ales, că are nevoie de mai mult. Iar noi suntem în măsură să îi oferim acces la acel avantaj competitiv care să îl pregătească cu adevărat pentru viitorul său.
Cu gândurile acestea în minte am creat KidKit – fișe de activități care prind viață prin tehnologie si care fac “rotițele să se învârtească”.
Cum contribuie tehnologia în dezvoltarea soluției și ce impact poate avea pentru copii?
Tehnologia este o componentă esențială a KidKit. Deși scopul principal al fișelor îl reprezintă exersarea motricității fine, atât de ignorate în vremurile noastre, doar prin intermediul tehnologiei putem construi un cadru dinamic, interactiv, ce aduce independență și distracție în rezolvarea activităților.
- Contribuie la dezvoltarea autonomiei în învățare prin tehnologie | cerințele, precum și indicațiile de lucru sunt accesibile printr-un cod QR, astfel încât cei mici să poată desfășura activitatea independent, fără citirea cerinței de către un adult
- Dezvoltă abilitățile pentru secolul XXI | fișele de activități includ cerințe care stimulează dezvoltarea gândirii critice, a rezolvării de probleme, a inovației
Tu cum ai răspunde la întrebarea „Ce se întâmplă dacă arunci cu o piatră în geam?”
Noi, prin KidKit, ne dorim ca răspunsul standard „se va sparge” să se transforme în întrebări de follow-up legate de dimensiunea pietrei, a grosimii geamului sau a distanței de la care este aruncată piatra și în felul acesta, copii de astăzi, adulții de mâine își antrenează gândirea critică și reușesc să vină cu soluții noi la probleme vechi.
- Asigură o componentă de interactivitate în desfășurarea activității prin elemente de realitate augmentată, astfel încât să răspundă dorinței celor mici de a folosi tehnologia
Scopul final al acestor materiale este de a sădi sămânța curiozității, ce mai apoi duce la o serie de întrebări și „de ce”-uri care pot naște o pasiune. Iar pasiunea asigură motivația intrinsecă, fără de care nu poate exista performanță, indiferent de subiect.
Care este echipa din spatele proiectului?
Daria, fondatorul proiectului, are o experiență în educație de peste 10 ani (EDUCATIVA, Romanian International University Fair, Transylvania College, La cité des sciences et de l’industrie).
Alături de o echipă extinsă de profesioniști în educație, cu experiență de predare atât în sistemul tradițional, dar și în cel alternativ, construiește universul KidKit. Echipa este întregită de designeri și ilustratori care dau viață conținutului pus la cale de educatorii, învățătorii și profesorii KidKit.
Aproape toți membrii echipei KidKit au copii de vârstă preșcolară sau tocmai au traversat această perioadă în care au căutat conținut de calitate superioară în limba română, dar nu l-au găsit pe piața din România. Iar astfel, mânați de pasiune pentru educație, propria experiență de părinte și „pălăria” de educator, au decis să construiască împreună conținut care să facă “rotițele să se învârtească”.
În ce stadiu de dezvoltare este proiectul?
Lucrăm de zor la conținut, urmând ca în octombrie să faceți oficial cunoștință cu KidKit.
Proiectul a fost pilotat în anul academic 2020-2021, iar peste 90% dintre familiile cu care am început această aventură, au rămas alături de noi, găsind în KidKit un partener viabil în continuarea procesului educațional acasă.
Care sunt obiectivele de dezvoltare în următorul an?
Ne dorim să creștem brandul KidKit, să generăm vizibilitate pe piață și să devenim un partener al părinților care aleg să continue procesul educațional acasă.
Următorul an va fi, cu siguranță, un an în care ne dorim să validăm modelul de business, conținutul educațional și valoarea adăugată provenită din împreunarea fișelor de activități cu tehnologia.
Cu ce vă pot ajuta cei care află acum mai multe despre Kids Finance?
Dacă ești părinte de copil de vârstă preșcolară, testează-ne și ajută-ne să îmbunătățim produsul.
Dacă ești educator sau învățător, hai să povestim și poate găsim o modalitate de colaborare.
Dacă sprijini accesul la educație al copiilor din mediile vulnerabile, hai să povestim și cu siguranță vom reuși să lucrăm împreună pentru a asigura continuarea procesului educațional al preșcolarilor din medii defavorizare.
Urmărește parcursul proiectului și a celorlalți participanți în programul Innovators for Children!