Innovators for Children: Investory

Este un lucru binecunoscut faptul că România se află la coada clasamentului european atunci când vine vorba de educație financiară. Cu toate acestea, ne dorim un mediu antreprenorial mai dezvoltat și mai activ, ne dorim copii care să ia decizii informante și să plece la drum pregătiți să-și gestioneze banii cu înțelepciune. Aici intervine Investory.

Investory este un joc care utilizează grafică de înaltă calitate și o poveste intrigantă pentru a-i implica pe copii în activitățile acestuia. Folosind concepte familiare, transferul de cunoștințe este făcut în mod natural, fără probleme, iar copiii sunt bucuroși să repete sarcinile sau să depășească provocările. Este foarte eficient pentru că cei mici nu doar învață teoria în mod mascat, ci o și practică într-un mod distractiv și sigur.

Am vorbit cu membrii echipei Investory despre cum a apărut ideea, cum au dezvoltat proiectul, cum a fost acesta primit de către public, dar și despre planurile lor pentru perioada următoare.

Ce este și cui se adresează soluția voastră? Cum a apărut ideea din spatele ei? În ce stadiu de dezvoltare este proiectul?

Investory este un joc de educație financiară pentru mobil și tabletă, potrivit pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. România este țara de pe ultimul loc din Uniunea Europeană în care numai 22% dintre adulți declară că au o cultură financiară. Am fost motivați de această realitate să ne gândim la o soluție pentru un viitor mai bun, lipsit de grija banilor (urmărind să educăm și să schimbăm mentalități din fașă) – astfel am dezvoltat o soluție pentru copii. Investory este prima unealtă care combină lecțiile clasice de educație financiară cu tehnologia modernă și cu metoda de învățare prin joc.

Jocul a ajuns la trei capitole (pe măsură ce povestea se derulează, cei mici trec prin 3 misiuni) și este disponibil în română și engleză, dar până aici am parcurs multe etape. În perioada de dezvoltare a jocului Investory, am ținut mereu legătura cu părinții și copiii. Am vrut să ne asigurăm că soluția noastră este cea care rezolvă problemele lor. Drept dovadă, în timp ce am dezvoltat jocul am testat foarte mult cu copiii și am lucrat cu specialiști din diverse domenii pentru a avea conținut educativ relevant.

Care e impactul pozitiv pe care vreți să îl aveți în viețile beneficiarilor cărora li se adresează soluția voastră?

Imaginați-vă un viitor în care copilul sau copiii voștri nu vor avea datorii. Unul în care vor știi exact ce sunt dobânzile și creditele. Poate chiar un viitor în care vor fi antreprenori de succes. Un viitor în care banii nu vor sta în calea viselor lor, ci le vor clădi și vor lucra pentru ei. Acesta este impactul pe care îl vizăm pe termen lung. Pe termen scurt, ne mândrim cu o resursă de educație potrivită pentru copii, care le vorbește pe limba lor și care îi ajută să construiască un plan, să îl urmărească, să experimenteze, să învețe din greșeli și să gândească rațional și critic.

De ce ați ales componenta tehnologică în dezvoltarea soluției și cum poate contribui la impactul pe care vi-l propuneți?

Telefonul mobil a devenit accesibil pentru orice categorie socială sau categorie de vârstă, astfel că dezvoltarea unei aplicații putea să introducă soluția noastră către o audiență numeroasă de copii și părinți. Ne dorim ca educația financiară să devină cât mai ușor de accesat și de învățat.

Ce aduce în plus proiectul vostru față de ce există deja în piață?

În România există câteva soluții și materiale care îi pot învăța pe copii despre bani. Din păcate niciuna nu o face pe limba lor. Majoritatea resurselor sunt fie învechite, fie vorbesc cu copiii de acum 50 de ani și nu cu un copil modern. Fiind un joc pe mobil, reușim să le captăm și mai bine atenția, metoda de învățare prin joc este eficientă pentru cei mici și foarte distractivă.

Care este echipa din spatele proiectului? Ce backgrounduri aveți, ce v-a adus împreună?

Echipa, care este și sufletul Investory, este una foarte unită, cu o mare iubire pentru educație, copii și inovație. Există competențe diverse printre care amintesc marketing, proiectare și dezvoltare de jocuri, management de proiect și de produs, vânzări, planificare, iar lista poate continua. Tot din echipă face parte și Alex, consilierul nostru informal, în vârstă de 9 ani. El ne ține la curent cu ceea ce au nevoie copiii și ne ajută cu plăcere la testare. Formăm o echipă de cel puțin 4 ani, lucrând împreună pe mai multe proiecte înainte de Investory.

Care sunt obiectivele de dezvoltare în următorul an?

Obiectivele noastre pentru următorul an sunt clare si simple: Să atragem finanțare ca să putem punem în practică rețetele secrete pe care le-am validat intens in ultimul an. Asta înseamnă dezvoltarea jocului si creșterea businessului. De asemenea, ne dorim să ne creștem vizibilitatea pe piețele din Statele Unite și Canada, unde focusul pe educație și tehnologie este unul ridicat în acest moment.

Cu ce vă pot ajuta cei care citesc acum acest articol și află mai multe despre proiectul vostru?

Ne-am clădit o comunitate de părinți și copii foarte frumoasă și activă, în jurul Investory. Așa ca îi invităm pe cei care citesc acest articol să ni se alăture. Suntem pe Facebook, pe Instagram, pe Linkedin, pe Youtube, iar blogul nostru conține o multitudine de resurse de învățare prețioase pentru părinții care vorbesc atât limba română, cât și limba engleză. Bineînțeles, vă invităm să descărcați Investory din App Store sau Google Play și să vă jucați (este gratuit). Fanii noștri ne trimit mereu emailuri cu sugestii pentru misiuni noi, ne pun întrebări și ne trimit feedback despre joc, așa că de-abia așteptăm să primim prieteni noi în comunitate.

 

Urmărește parcursul proiectului și a celorlalți participanți în programul Innovators for Children!