Innovators for Children: ONE Learning

Lumea de astăzi nu pare a fi făcută pentru părinți și copiii lor. Este dificil să jonglezi în fiecare zi cu presiunile aduse de muncă și cu sarcinile din cadrul familiei. Obligația părinților care lucrează este una precisă: sentimentul că ar trebui să muncească ca și când nu ar avea copii, în timp ce trebuie să-și crească copiii ca și când nu ar avea un loc de muncă. Societatea ne arată că părinții secolului 21 trebuie să facă totul, în special să pregătească copiii pentru o lume complexă care se schimbă constant.

ONE Learning vine în sprijinul părinților și al copiilor ca un partener de joacă ce te învață în același timp skill-uri pentru viitor. Prin intermediul aplicației, părinții își vor putea organiza mai bine timpul petrecut cu copiii, selectând activități potrivite pentru ei pe care să le parcurgă împreună. Am vorbit cu creatorii proiectului despre rolul timpului petrecut împreună în familie, despre beneficiile jocului și despre cum poate tehnologia să rezolve problema timpului pentru activități comune, oferind în același timp o serie de activități care să le facă plăcere atât copiilor, cât și părinților.

Ce este și cui se adresează soluția voastră? Cum a apărut ideea din spatele ei? 

ONE Learning (Discovery Moments) este o aplicație care vine în ajutorul părinților (dar și a învățătorilor / bunicilor) cu idei de activități creative și practice (off-screen) prin care orice copil și tânăr își poate dezvolta competențe și abilități de viață (rezolvarea problemelor, comunicare, creativitate, inteligență emoțională, reziliență). Suntem partenerul de joacă a părinților și copiilor. 

Soluția noastră se adresează în prezent părinților cu copii (3-8 ani), dându-le șansa să-și modeleze propria lume prin minunea jocului inventiv și timp petrecut de calitate împreună – acasă, la școală, oriunde. Creăm momente de descoperire și conectare unde adulții și copiii devin super eroi în povestea lor. 

Părinții au acces la un catalog de activități creative și practice unde pot selecta timpul (10, 20, 30min, o oră, etc.), resursele accesibile și tema împreună cu copilul (copiii) lor. Temele sunt variate, dar toate au la bază un model de a face experiența relevantă. În fiecare zi vor avea o activitate supriză, iar aceștia își vor seta reminder-ul depinzând de programul lor. Ajutăm părinții să creeze un obicei zilnic prin care să se conecteze cu copilul (copiii) lor și aducem o comunitate de părinți pasionați de același lucru pentru a împărtăși experiențe.

Care e impactul pozitiv pe care vreți să îl aveți în viețile beneficiarilor cărora li se adresează soluția voastră?

Timpul petrecut folosind dispozitivele electronice ia din timpul petrecut cu interacțiuni reale, provocând un impact negativ asupra dezvoltării socio-emoționale ale copiilor. 

Timpul petrecut în fața unui ecran înseamnă mai puțin timp pentru a imagina. Înseamnă mai puțin timp pentru rezolva probleme, mai puțin timp pentru a interacționa împreună cu prietenii și mai puțin timp pentru a dezvolta abilități esențiale care îi ajută pe copii să crească și să înflorească. 

Știați că 84% dintre copii își doresc să se poată juca mai mult cu părinții lor? 

Studiile arată că momentele de conectare prin joacă / activități practice, face toată familia mai fericită. 95% din 13.000 părinți spun că jocul este esențial pentru bunăstarea copilului lor, iar 91% copii sunt de acord. Aproape toate familiile care s-au jucat împreună mai mult de cinci ore pe săptămână s-au descris ca fiind fericite (9 din 10). Învățarea prin joacă le permite copiilor să-și exerseze abilitățile esențiale de care au nevoie pentru a învăța pe tot parcursul vieții și de a fi rezilienți în a găsi propriile soluții într-un viitor incert și care se transformă constant. Jocul pregătește copiii pentru viitor. Orice viitor.

De ce ați ales componenta tehnologică în dezvoltarea soluției și cum poate contribui la impactul pe care vi-l propuneți?

Credem că tehnologia poate avea un impact pozitiv în societate, depinzând de cum o folosim. Deși există foarte multe platforme sociale, majoritatea oamenilor ajung să aibă o viață unde se simt deconectați și singuri.

Tehnologia poate aduce un suflu nou prin extinderea curriculei, oferind copiilor o gamă largă de oportunități de a experimenta noi domenii de învățare, dar și prin influențarea modului în care sunt predate în școli și licee materiile din programele școlare.

Din nou studiile ne arată că conexiunea socială îmbunătățește sănătatea fizică și bunăstarea mentală și emoțională. Prin aplicație vrem să aducem acest element în casele tuturor familiilor, unde momentele de descoperire și conectare nu sunt doar „când avem timp”, ci devin un ritual, un obicei zilnic de 10-15 minute unde părinții și copii se joacă împreună, ajutând copiii își dezvolte abilități de viață.

Ce aduce în plus proiectul vostru față de ce există deja în piață?

În România, nu sunt foarte multe opțiuni care să le ofere părinților acces la activități educaționale curatoriate și de calitate în limba română care pot fi accesate online. Activitățile vor fi create cu partenerii noștrii care lucrează în acest domeniu de mai mult de 20 de ani și vom aduce diversitate și varietate, adăugând noi teme și idei în fiecare lună.

Pe lângă conectarea părinților cu copilul / copiii lor, vrem să conectăm și părinții cu același interes pentru a-i ajuta să facă schimb de idei și să se ajute reciproc – pentru că „it takes a village to raise a child” – este nevoie de un sat pentru a crește un copil și nu trebuie să se simtă singuri în această călătorie frumoasă.

Suntem prima aplicație de acest tip din România, unde învățarea experiențială se poate realiza sincron și asincron, lăsând copiii să învețe în ritmul lor. Subiectele suplimentare pot fi adăugate cu ușurință – prin urmare, activitățile pot evolua cu ușurință și, în același timp, fiecare copil ar putea să-și dezvolte propriul plan și să aibă acces la o mare varietate de experiențe și stil de învățare.

Care este echipa din spatele proiectului? Ce backgrounduri aveți, ce v-a adus împreună?

Pe toții membri echipei îi unește misiunea de a putea oferii experiențe de învâțare și oportunități relevante pentru copii și tinerii într-o lume complexă și în continuă schimbare.

Suntem o echipă diversă, dedicată și pasionată de a aduce mai aproape de copii și de tineri o soluție care să le îmbunătățească viața. Toți membrii echipei fondatoare au competențe și abilități complementare, cu peste 8+ ani de experiență în domeniul/ specialitatea lor. Aducem în acest proiect atât experiența individuală în lucrul cu copiii și tinerii, cât și utilizarea celei mai noi tehnologii pe piață. 

Sorana Pogacean are peste 11 ani de experiență în managementul proiectelor și dezvoltarea profesională a oamenilor. În cadrul Fundației Noi Orizonturi (www.noi-orizonturi.ro/en/) este responsabilă de pregătirea și livrarea programelor de formare și susținere a cadrelor didactice de a îmbunătăți practicile pedagogice. Sorana crede în puterea tinerilor de a schimba lumea. Transformările pe care le observă o motivează să lupte pentru a face școala un spațiu sigur, deschis și fertil pentru învățare. Peste 1800 de profesori au făcut parte din programele noastre de formare.

Steve Fernandes a fost pasionat de tehnologie încă de la vârsta de 8 ani. Principalele proiecte pe care le-a dezvoltat de-a lungul anilor sunt Clarity (app.claritygo.com), Flags Software (flagssoftware.com), Swift Instant Messenger (swift.im), Harrier Email Client (isode.com/products/harrier.html), Internet Banking/Customer Management pentru Al Rayan Bank (alrayanbank.co.uk), Bus Operator Management System (paulobus.com) și diverse alte proiecte mai mici. Câteva corporații cu care a lucrat sunt Bentley, Jaguar, Aston Martin și alte agenții guvernamentale. Lucrul care l-a atras să vină în acest proiect este că vrea să folosească competențele lui și tehnologia pentru contribui la crearea unei lumi mai bune pentru copii și tineri.

Ioana Axinte are peste 8 ani de experiență de lucru în educație și a lucrat cu organizații non-profit, organizații guvernamentale și instituțiile de învățământ. A creat și livrat programe educaționale de la incubatoare digitale, acceleratoare, educație de executive leadership, competiții de pitch, la programe de mentorat pentru tineri și corporații, programe de educație antreprenorială pentru tineri și formare continuă (CPD) pentru profesori (Marea Britanie). Ioanei îi place să aducă educația experiențială și tehnologia împreună pentru crea o lume mai bună pentru părinți, profesori, copii și tineri. 

Azhar Xec crede în îmbunătățirea constantă și în a-i ajuta pe alții să urmeze această cale. Cu o scurtă perioadă în care a predat și cu peste 10 ani de experiență în IT, a avut privilegiul de a fi fost îndrumat și de a învăța de la profesori care i-au devenit mentori. La rândul lui, a vrut să dea mai departe și a mentorat tineri profesioniști, pentru a-i ajuta să-și depășească limitele și să-și creeze o viață mai bună. După ce a lucrat în aproape toate aspectele de dezvoltare a software-ului, de la colectarea cerințelor, prototipare, backend, frontend, implementare etc., a ajuns să dezvolte o perspectivă generală a proiectului pentru a ajuta echipa să-și depășească provocările. 

Care sunt obiectivele de dezvoltare în următorul an?

În Noiembrie 2022, ne propunem să lansăm aplicația în România cu primii noștri 3 partneri și de acolo să scalăm gama de activități și momente de descoperire cu feedback-ul inițial de la părinți și copii.

Cu ce vă pot ajuta cei care citesc acum acest articol și află mai multe despre proiectul vostru?

Ne dorim să avem un impact la nivel sistemic, dar știm că în această călătorie nu putem face singuri asta. Căutăm parteneri care cred în aceeași misiune și care vor să co-creeze împreună cu noi:

  • Organizații non-guvernamentale și fundații care oferă programe educaționale copiilor și tinerilor – vrem să lucrăm împreună pentru a aduce cele mai bune resurse care au fost deja testate, iar noi vă punem la dispoziție platforma noastră pentru cei care își doresc să migreze activitatea lor și în online, oferind programele cât mai multor copii și tineri (în format local, online și hibrid)

  • Creatori de conținut educațional care caută să împărtășească experiența și ideile creative cu părinți și copiii lor –  noi vă oferim un spațiu digital unde puteți interacționa cu comunitatea voastră

  • Părinți și copii care vor să facă parte din povestea noastră pentru a testa aplicația și a ne oferi feedback și idei – noi vă oferim aplicația gratis când lansăm pentru că ne-ați fost alături de la început

  • Oportunități PR/Media –  pentru a ajunge la cât mai mulți părinți care au nevoie de soluția noastră 

Ne puteți contacta pe email, Ioana Axinte, contact@onelearning.app sau pe website: https://onelearning.app/ 

 

Urmărește parcursul proiectului și a celorlalți participanți în acceleratorul Innovators for Children!