Connection 2019

Conferința pentru sănătate și wellbeing

A 5-a ediție Connection aduce specialiști într-un eveniment internațional de tip think tank de 4 zile.

Prin Connection 2019 ne propunem să creăm o practică a unui spațiu protejat de interacțiune și inovare care să acționeze ca și grup de lucru. În cadrul acestui spațiu, oameni diverși ce au în comun dorința de a contribui la ceva mai mare se aliază în jurul unor provocări cheie și pun în comun energia de a prototipa idei.

Subiectul ediției din acest an este sănătatea și wellbeing-ul în România, în special pentru copii, și așteptăm în jur de 40 de participanți antreprenori, specialiști, inovatori din sistemul public sau privat.

Principalele Obiective

?
Creșterea nivelului de expertiză în ceea ce privește proiectele și procesele ce formează și transformă realitatea curentă a unor indivizi/ organizații ce au un scop comun.
?
Generarea unui nivel mai înalt de aliniere și cooperare între actori diferiți ai ecosistemului de sănătate și wellbeing din România.
?
Co-crearea a minim 4 idei relevante și inovative (proiecte, programe, practici) ce vor genera rezultate consolidate în viitor adresând provocările cheie definite în comun.

Când are loc și unde?

Între 29 August și 1 septembrie.

La Poiana Brașov – Ana Hotels.

Cui i se adresează?

Inovatori

Specialiști care lucrează cu copii

Factori de decizie politică

Cercetători

Antreprenori

Agenda conferinței

Facilitatori

Diana Ghindă este practician în lucrul cu grupuri de peste 17 ani, cu formări de bază și avansate în training, facilitare, coaching, Art of Hosting, Theory U și facilitare grafică. Diana este co-fondator Institutul Român de Training (2002-2018), inițiator și gazdă în comunitatea Training Café (2009-2019) și contributor la crearea de procese de învățare pentru grupuri de adulți din medii foarte diferite: ONG, studenți, funcționari publici, business, profesori, freelanceri. Diana crede că orice se poate învăța, că învățarea este o călătorie pentru toată viața și că învățăm mai bine împreună. De aceea cel mai des în practica sa utilizează Art of Hosting Meaningful Convesations și Theory U, metodologii care susțin învățarea împreună și co-crearea prin metode precum Open Space, World Café, Appreciative Inquiry, Circle, Facilitare Grafică, Knowledge Café, ProAction Café.

Facilitator, trainer și consultant cu o experiență extinsă care îmbină cu creativitate cunoștințele din inginerie, psihologie, resurse umane și antreprenoriat pentru a crea programe inovative. Succesul său este susținut de abilitățile de comunicare și de abordarea directă a oricărei situații. Consideră că a reuși e o combinație între deschidere, parteneriat, flexibilitate și determinare. În munca sa, se folosește de o serie de instrumente (instrumentele de evaluare comportamentală Everything DiSC® și Five Behaviours of a Team®) și de un design interactiv al sesiunilor de training pentru a încuraja  și stimula progresul indivizilor, echipelor și al organizațiilor. Bogdan a creat și susținut proiecte de învățare în zone precum gândire inovativă, abilitați de comunicare, leadership, motivație, tehnici de prezentare, relația cu clienții și team building. A lucrat cu clienți din FMCG, vânzări de mașini, producție componente auto, banking si asigurări, IT&C, shared services, farmaceutice, distribuție, retail, Oil & Gas.

 

Oana Maria Calin a dobândit experiență în peste 20 de ani de facilitare de grupuri și echipe, în domeniul business, dar și în ONG-uri, fiind un antreprenor în training în business și project manager în proiecte naționale sau finanțate de Uniunea Europeană. Acum 3 ani, Oana a început să predea un curs de antreprenoriat la Universitatea din București, pentru a aduce o abordare pragmatică studenților asupra dezvoltării de proiecte și a transformării ideilor în acțiuni practice.

Cu o experiență de peste 17 ani în training și HR, Paul este pasionat de oameni, de creat conexiuni și de învățare. Și-a testat alegerea de a lucra în resurse umane implicându-se în programe de student exchange în Sri Lanka și Egipt după care a revenit în România, lucrând pentru firme românești dar și în corporație. Din 2013, s-a hotărât să plece pe drumul său, îmbinând experiența din HR cu dragostea pentru natură și explorarea locurilor pe care nu le cunoștea. Așa a apărut Wild Thing. Prin acest concept, Paul reușește să conecteze oameni “obișnuiți” cu sportivi, exploratori, oameni pasionați de arta lor, care au reușit să facă ceva deosebit în viață și au o poveste interesantă de spus. Experiențele au loc pe munte sau în deșert, în peșteri sau în deltă, iar de fiecare dată acestea se mulează pe experiența gazdei, ghidului – a omului în jurul căruia se construiește povestea unei astfel de experiențe.

Victoria este în prezent Community Manager pentru comunitatea Impact Hub Bucharest, locația din Timpuri Noi. O preocupă modul de organizare ce stă la baza comunităților, caută să înțeleagă care sunt obiceiurile și elemente comune care ne aduc laolaltă. Experiența și-a construit-o în spații alternative de educație unde a experimentat și construit diverse activități și evenimente ce au la bază educația non-formală și învățarea personalizată.
Daniela Pavlovici este coach (Associate Certified Coach – International Coach Federation), facilitator, trainer și consultant. A absolvit programul de formare în solution focused coaching al SolutionSurfers România în 2015, iar de la începutul anului 2017 a hotărât să se dedice cu preponderență acestui domeniu. Anterior a lucrat peste 18 ani în comunicare, marketing, consultanță și training, în companii multinaționale, organizații internaționale și non-guvernamentale din România și din străinătate, printre care PwC (unde a condus peste 3 ani echipa de Marketing, Comunicare și Business Devlopment pentru România și Europa de Sud-Est), Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Crucia Roșie. În prezent lucrează cu persoane fizice, cu antreprenori și cu manageri din companii multinaționale în procese de coaching sau ca faciltator și consultant în proiecte de strategie de management a echipelor, branding, dezvoltare și transformare organizațională. De asemenea, este trainer in programe de formare de formatori și dezvoltarea abilitățior de coaching.

Organizații participante

UNICEF România – Eduard Petrescu

MagiCAMP – Vlad Voiculescu, Ștefan Voinea

Freshblood – Ion-Gheorghe Petrovai

Organizația Concordia – Elena Matache

SOS Satele Copiilor

Little People

eHealth România

Peditel

Rețeaua de Telemedicina în Epilepsie – Bogdan Florea

Observatorul Român de Sănătate – Vlad Mixich

Alianța Națională pentru Boli Rare – Dorica Dan

Școala de Valori

Mind Education Health

Inimă de Copil

Fundația Noi Orizonturi

ARDOR

Oncochain

Autism Romania

Ministerul Sănătății – Petronela Stoian

Special Olympics

Wello

Nummo

Living Robotics

Arttachment

InovEd

KINDERPEDIA

Pediatria Anastasia

Auttie App

CivicTech România

De ce să participi?

Un mediu de învățare

Faci schimb de experiență cu invitați din țară și din afară – inovatori sociali, lideri din organizații sociale.

Informații și feedback

Culegi date despre cum ar putea funcționa un laborator de învățare inclusivă.

Rețea de parteneriate

Construiești o rețea de parteneriate pentru inovație în sănătate și wellbeing în România.

Cum mă înscriu?

Participarea la Connection 2019 este invitation based.

Dacă îți dorești să participi trimite un email la irina.simulescu@impacthub.ro

Parteneri

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.
Fundația Botnar este o fundație elvețiană fondată în 2003, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea și starea de bine a copiilor și a tinerilor în zonele urbane în dezvoltare din întreaga lume. Pentru a atinge acest obiectiv, Fundația Botnar acționează ca un catalizator, connectând diverși parteneri și investinf în soluții care folosesc intelingența artificială și inovația digitală.
Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare. Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată.