Despre program

Innovators for Children este un accelerator care își propune să valideze soluții scalabile și de impact care oferă copiilor și adolescenților acces la produse și servicii mai bune și la condiții de viață îmbunătățite. De 5 ani, printr-un format de incubare anual, încurajăm și susținem startupurile și ONG-urile care dezvoltă soluții tehnologice inovatoare pentru a schimba viitorul copiilor din România.

​De ce Innovators for Children

O nouă lume ia naștere și se transformă constant dinaintea ochilor noștri.

Viitorul îi expune pe copiii noștri la oportunități și riscuri care sunt într-o continuă schimbare. Instituțiile nu sunt încă pregătite să se confrunte cu aceste realități schimbătoare, iar actorii locali întâmpină nenumărate obstacole când vine vorba de scalarea impactului soluțiilor pe care le dezvoltă.

Noi credem că răspunsul la provocările complexe și fluctuante ale lumii de azi stă în inovația adaptivă: soluții sustenabile, cu impact pe termen lung, care susțin și facilitează dezvoltarea generațiilor viitoare. Pentru ca aceste soluții să devină realitate, au nevoie de sprijinul unor aliați din sectoare foarte diverse: de la instituții publice sau centre de cercetare, la organizații private și inovatori sociali.

​Cum a apărut programul

În spatele proiectului se află Impact Hub Bucharest și Impact Hub Basel, cărora li s-au alăturat de-a lungul timpului parteneri-cheie extrem de importanți și de valoroși.

Credem că în cadrul potrivit, cu resursele potrivite și o comunitate puternică, orice este posibil.

Ca parte a misiunii sale, Impact Hub Bucharest construiește acest cadru pentru antreprenorii și inovatorii din România, pe care îi susține să își îndeplinească propriile misiuni și să dezvolte inițiative cu impact pozitiv în societate – umanist, social și economic.

Structura programului

Programul este împărțit în două etape principale:

Etapa de validare are ca principal obiectiv îmbunătățirea ideilor de business prin educație de business, mentorat și conexiuni relevante cu alte organizații din domeniul wellbeingului copiilor. La această etapă participă cele 10-15 startupuri și ONG-uri acceptate în accelerator.

Etapa de dezvoltare este concentrată pe pregătirea proiectului desemnat câștigător pentru lansarea pe piață. În această etapă câștigătorul beneficiază de mentorat, sprijin în rafinarea produsului și creșterea vizibilității business-ului prin implementarea unor acțiuni de PR relevante.

Cine se poate înscrie?

Vezi Calendarul ediției

Startup-uri și ONG-uri din toată țara care au o idee de business, sunt în stadiul de prototip sau sunt de maximum 1 an ca soluție disponibilă comercial pe piață la data finalizării perioadei de înscriere.
Antreprenorii și antreprenorii sociali care propun soluții tehnologice pentru diverse arii de dezvoltare cu care se confruntă copiii. Sunt căutate în special soluții scalabile.

Ediția 1

12 participanți selectați au participat în cadrul primei ediții a acceleratorului Innovators for Children, primind acces la la workshopuri, sesiuni def eedback susținute de mentori, webinarii, dar și la conferința Connection. În urma sesiunii de pitching au fost aleși cei 4 câștigători care au beneficiat de finanțarea totală de 100.000 de euro, dar și de vizita de cercetare la Basel, mentorat, training și acces la comunitatea Impact Hub.

Ediția 2

Programul Innovators for Children 2020 a adus în atenția publicului 5 soluții inovatoare care contribuie prin tehnologie în zona educației, telemedicinei și rezolvării nevoilor copiilor cu autism și boli cronice. Cele 5 soluții au primit finanțare totală de 101.000 de euro pentru dezvoltarea soluțiilor și au beneficiat de un program de suport și mentorat cu 6 specialiști din arii diferite de expertiză timp de 6 luni.

Ediția 3

După 3 luni de mentorat și pregătire de business, 8  startup-uri și ONG-uri din acceleratorul Innovators for Children au susținut în fața publicului pitch-uri ale soluțiilor tehnologice dezvoltate, în cadrul evenimentului online Pitch Day din 15 septembrie 2021. Aceștia au beneficiat de un program-suport care s-a întins pe durata a 5 luni, din octombrie 2021, până în martie 2022, sprijin în creșterea businessului, o campanie de PR și de diverse opțiuni de sprijin financiar (premii în bani sau Investment Readiness support).

Câștigători Innovators for Children 2022

Ediția 4

După 2 luni de mentorat și pregătire de business, 9 startupuri și ONG-uri din acceleratorul Innovators for Children, ediția a 4-a, au susținut în fața publicului pitch-uri ale soluțiilor tehnologice dezvoltate, în cadrul evenimentului online Pitch Day. Dintre proiectele inovatoare incluse în prima etapă a programului, 3 soluții digitale educaționale și orientate către dezvoltarea de competențe și abilități de viață au primit finanțare totală în valoare de 20.000 de euro și au intrat în cea de-a doua etapă, în cadrul căreia vor avea parte de sesiuni de mentorat, sprijin în creșterea business-ului, o campanie media și de diverse opțiuni de training și consultanță, personalizate nevoilor lor.

Câștigători Innovators for Children 2022

Ediția 5

După 2 luni de mentorat și pregătire de business, 7 din 10 startupuri și ONG-uri finaliste la acceleratorul Innovators for Children, au susținut pitch-urile în cadrul evenimentului  Pitch Day. Marele câștigător al serii care a primit finanțare de 5.000 de euro a fost Rutinel, un calendar interactiv al rutinei prin care activitățile zilnice ale copiilor se transformă într-un joc distractiv ce pune bazele unei vieți sănătoase, construit de Alina Androne. Pe parcursul a două ore, am cunoscut ideile și proiectele finaliste, beneficiile aduse de acestea și etapele de evoluție prin care au trecut în program.