Innovators for Children este un accelerator care își propune să valideze soluții scalabile și de impact care oferă copiilor și adolescenților acces la produse și servicii mai bune și la condiții de viață îmbunătățite. De 3 ani, printr-un format de incubare anual, încurajăm și susținem startupurile și ONG-urile care dezvoltă soluții tehnologice inovatoare pentru a schimba viitorul copiilor din România.

​De ce Innovators for Children

O nouă lume ia naștere și se transformă constant dinaintea ochilor noștri.

Viitorul îi expune pe copiii noștri la oportunități și riscuri care sunt într-o continuă schimbare. Instituțiile nu sunt încă pregătite să se confrunte cu aceste realități schimbătoare, iar actorii locali întâmpină nenumărate obstacole când vine vorba de scalarea impactului soluțiilor pe care le dezvoltă.

Noi credem că răspunsul la provocările complexe și fluctuante ale lumii de azi stă în inovația adaptivă: soluții sustenabile, cu impact pe termen lung, care susțin și facilitează dezvoltarea generațiilor viitoare. Pentru ca aceste soluții să devină realitate, au nevoie de sprijinul unor aliați din sectoare foarte diverse: de la instituții publice sau centre de cercetare, la organizații private și inovatori sociali.

​Cum a apărut programul

În spatele proiectului se află Impact Hub Bucharest și Impact Hub Basel, cărora li s-au alăturat de-a lungul timpului parteneri-cheie extrem de importanți și de valoroși.

Credem că în cadrul potrivit, cu resursele potrivite și o comunitate puternică, orice este posibil.

Ca parte a misiunii sale, Impact Hub Bucharest construiește acest cadru pentru antreprenorii și inovatorii din România, pe care îi susține să își îndeplinească propriile misiuni și să dezvolte inițiative cu impact pozitiv în societate – umanist, social și economic.

Structura programului

Programul este împărțit în două etape principale:

Etapa de validare are ca principal obiectiv îmbunătățirea ideilor de business prin educație de business, mentorat și conexiuni relevante cu alte organizații din domeniul wellbeingului copiilor. La această etapă participă cele 10-15 startupuri și ONG-uri acceptate în accelerator.

Etapa de dezvoltare este concentrată pe pregătirea proiectelor desemnate câștigătoare pentru lansarea pe piață. La această etapă participă maxim 3 startupuri și ONG-uri care beneficiază de mentorat, sprijin în creșterea businessului, o campanie de PR și de diverse opțiuni de sprijin financiar.

Startup-uri și ONG-uri din toată țara care au o idee de business, sunt în stadiul de prototip sau sunt de maximum 1 an ca soluție disponibilă comercial pe piață la data finalizării perioadei de înscriere.
Antreprenorii și antreprenorii sociali care propun soluții tehnologice pentru diverse arii de dezvoltare cu care se confruntă copiii. Sunt căutate în special soluții scalabile.

Ediția 1

Prima ediție a programului Innovators for Children a atras un număr mare de participanți care își doreau să dezvolte soluții pentru îmbunatățirea vieții copiilor. Din cei 12 finaliști selectați să participe în program, în urma jurizării 4 soluții s-au evidențiat cu potențial scalabil și impact major în sănătatea, educația și wellbeing-ul copiilor din România. Ele au primit premii în valoare de 100.000 de euro, 6 luni de mentorat alături de 10 specialiști și o vizită de explorare a pieței din Basel, Elveția, pentru a cunoaște mediul antreprenorial internațional.

Ediția 2

Programul Innovators for Children 2020 a adus în atenția publicului 5 soluții inovatoare care contribuie prin tehnologie în zona educației, telemedicinei și rezolvării nevoilor copiilor cu autism și boli cronice. Cele 5 soluții au primit finanțare totală de 101.000 de euro pentru dezvoltarea soluțiilor și au beneficiat de un program de suport și mentorat cu 6 specialiști din arii diferite de expertiză timp de 6 luni.

Ediția 3

După 3 luni de mentorat și pregătire de business, 8  startup-uri și ONG-uri din acceleratorul Innovators for Children au susținut în fața publicului pitch-uri ale soluțiilor tehnologice dezvoltate, în cadrul evenimentului online Pitch Day din 15 septembrie 2021. Aceștia au beneficiat de un program-suport care s-a întins pe durata a 5 luni, din octombrie 2021, până în martie 2022, sprijin în creșterea businessului, o campanie de PR și de diverse opțiuni de sprijin financiar (premii în bani sau Investment Readiness support).