Innovators for Children este un accelerator care își propune să valideze soluții scalabile și de impact care oferă copiilor și adolescenților acces la un sistem medical mai bun și la condiții de viață îmbunătățite. Printr-un format de incubare anual, încurajăm și susținem startup-urile și ONG-urile care se gândesc la soluții tehnologice inovatoare pentru a schimba viitorul copiilor din România.

Despre editia 2021

Ajuns la a treia ediție, Innovators for Children 2021 este un program dezvoltat de Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Fundația Botnar, Impact Hub Basel și Fundația Vodafone România.

Și în acestă ediție căutăm antreprenori și antreprenori sociali inovatori care lucrează cu soluții tehnologice pentru sănătatea fizică și emoțională a copiilor, educație, nutriție și alimentație, siguranță, drepturile copiilor în era digitală și alte domenii care ar putea contribui la o viață mai bună.

Startup-uri și ONG-uri din toată țara care au o idee de business, sunt în stadiul de prototip sau sunt de maximum 1 an ca soluție disponibilă comercial pe piață la data finalizării perioadei de înscriere.
Antreprenorii și antreprenorii sociali care propun soluții tehnologice pentru diverse arii de dezvoltare cu care se confruntă copiii. Sunt căutate în special soluții scalabile.

Parteneri

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe http://www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatiavodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone/.

Fundația Botnar este o fundație elvețiană fondată în 2003, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea și starea de bine a copiilor și a tinerilor în zonele urbane în dezvoltare din întreaga lume. Pentru a atinge acest obiectiv, Fundația Botnar acționează ca un catalizator, connectând diverși parteneri și investinf în soluții care folosesc intelingența artificială și inovația digitală.

Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare. Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată.

Despre ediția 2020

Programul Innovators for Children 2020 a adus în atenția publicului 5 soluții inovatoare care contribuie prin tehnologie în zona educației, telemedicinei și rezolvării nevoilor copiilor cu autism și boli cronice. Cele 5 soluții au primit finanțare totală de 101.000 de euro pentru dezvoltarea soluțiilor și au beneficiat de un program de suport și mentorat cu 6 specialiști din arii diferite de expertiză timp de 6 luni.

Despre ediția 2019

Prima ediție a programului Innovators for Children a atras un număr mare de participanți care își doreau să dezvolte soluții pentru îmbunatățirea vieții copiilor. Din cei 12 finaliști selectați să participe în program, în urma jurizării 4 soluții s-au evidențiat cu potențial scalabil și impact major în sănătatea, educația și wellbeing-ul copiilor din România. Ele au primit premii în valoare de 100.000 de euro, 6 luni de mentorat alături de 10 specialiști și o vizită de explorare a pieței din Basel, Elveția, pentru a cunoaște mediul antreprenorial internațional.

Despre Connection

Connection este conferința care aduce specialiști într-un eveniment internațional de tip think tank de 4 zile. Reprezintă în același timp un spațiu protejat de interacțiune și inovare în care oameni diverși ce au în comun dorința de a contribui la ceva mai mare se aliază în jurul unor provocări cheie și pun în comun energia de a prototipa idei.