Innovators for Children 2020

10 pitch-uri, 5 câștigători, 100.000 de euro finanțare!
Pe 15 septembrie finaliștii din programul Innovators for Children au susținut în fața juraților pitch-urile pentru soluțiile care inovează sănătatea, educația și wellbeing-ul copiilor.
Din cei 10 finaliști care au susținut pitch-uri pentru soluțiile lor, KIDoc, Emoface, AutismON (Asociația Help Autism), Peditel și Brio au convins juriul și au urcat pe podium, obținând finanțare totală de 100.000 de euro.
Iată cine sunt cei 5 câștigători:

Brio – 30.000 euro
Este platforma de soluții fundamentate științific, pentru îmbunătățirea performanței școlare la Limba Română și Matematică, destinată elevilor, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România. Testat de peste 18.000 de elevi, Brio își propune să dezvolte un instrument de practică pentru elevii de clasele I-XII la Matematică, prin care aceștia vor testa, exersa și acumula acele cunoștințe pe care au nevoie să și le îmbunătățească.
Peditel – 20.000 euro
Este un serviciu de asistență medicală pediatrică gratuită, prin telemedicină (aplicație mobilă, video call, chat, telefon). Prin finanțarea obținută, serviciul medical pediatric Peditel trece la nivelul următor și devine un hub medical integrat cu telemedicina. Astfel, noua tehnologie va permite ca peste 150.000 de copii, să aibă acces la asistență medicală pediatrică, non-stop, oriunde și oricând.


AutismON (Asociația Help Autism) – 20.000 euro + Premiul de popularitate (1.000 euro)
Este primul centru online care acoperă nevoile copilului cu autism (evaluare, plan de intervenție, coordonare, terapie) și ale familiei sale (asistență, resurse și know-how) pe traseul către atingerea potențialului de dezvoltare. Platforma va reprezenta o imensă șansă și pentru familiile care locuiesc în orașe și sate unde nu există specialiști.
Emoface – 15.000 euro
Este o aplicație educativă pentru învățarea emoțiilor și îmbunătățirea abilităților sociale ale copiilor cu autism. Aceasta se adresează specialiștilor independenți, organizațiilor și familiilor care lucrează și au în grijă copii cu autism.


KIDoc – 15.000 euro
Este o aplicație medicală profesională creată pentru părinții copiilor cu boli cronice. Aceasta le oferă asistență în timp real în administrarea medicamentelor pentru prevenirea oricăror greșeli, informații despre ultimele tratamente și soluții de medicină personalizată, precum și acces rapid la toate documentele medicale în format digital. Prima iterație a proiectului se va adresa copiilor cu epilepsie, în România fiind peste 40.000 de copii diagnosticați cu această boală.
Urmărește Finala Innovators for Children 2020!
Urmărește evenimentul final al ediției 2!
Finalisti 2020
- ARici – Proiectul ARici își propune introducerea în sălile de clasă a unei aplicații bazată pe Realitate Augmentata, având la bază curricula școlară. Este astfel reinventat modul de prezentare a conceptelor în educație, de la text de manual școlar și imagini 2D la un instrument digital, interactiv, de vizualizare în spațiu prin elemente 3D și animații. Aplicația va fi targetată inițial spre clasele 0-4, fiind folosită de către învățători ca material didactic ajutător în predarea lecțiilor.
- Asociatia Help Autism – Proiectul își propune să dezvolte o platformă care să permită transpunerea întregului parcurs terapeutic al copilului cu autism și al familiei acestuia în mediul online. Platforma online interactivă va incorpora un instrument de terapie nou pentru exerciții online pentru programele de analiză comportamentală aplicată, o secțiune care să permită screeningul copiilor, sesiuni de terapie online și integrarea rezultatelor evaluării realizate.
- Brio – Este o soluție de testare standardizată, care poate evalua la materiile Matematică și Română copii de clasele 1-12. Aceasta conține soluții fundamentate științific, pentru îmbunătățirea performanței școlare, destinată elevilor, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România. Platforma scoate practic evaluarea din zona subiectivă într-una obiectivă, clară, onestă, astfel că nota/scorul Brio este indicator al performanței viitoare a copilului.
- EMOFACE – Este o aplicație educativă pentru învățarea emoțiilor și îmbunătățirea abilităților sociale ale copiilor cu autism. Aplicația conține activități care permit utilizatorului să interacționeze cu avatar-uri 3D expresive, cu obiectivul de a antrena competențe socio-emoționale precum: identificarea expresiilor faciale și a emoțiilor, recunoașterea emoțiilor în funcție de contextul social, imitarea, exprimarea emoțiilor în context, cauzalitatea, gestionarea emoțiilor.
- JSKids – Este un joc web și mobile prin care copiii pot învăța programare web și concepte tehnice într-un mod interactiv. Jocul are o componentă mare de scalabilitate, în primul rând din componenta tehnică și apoi din faptul că domeniul web și Front-End evoluează constant, fiind extrem de vast, întrucât se pot introduce oricând nivele și module noi. Acesta poate fi introdus și ca material ajutător de învățare pentru profesori sau ca activitate pentru after-schools.
- KIDoc – Este prima aplicație de mobil românească adaptată specificului local care vine în sprijinul părinților care au copii diagnosticați cu patologii cronice. Printre funcționalitățile aplicației se numară: calendarul de medicamentație și de vizite medicale, dosar digital centralizat și monitorizarea evoluției indicatorilor afecțiunii.
- Parentool – Este o platformă integrativă care pune la dispoziția părinților tool-urile necesare pentru creșterea și educarea copiilor, începând cu perioada postpartum și până în adolescență. Platforma oferă acces la conținut curatoriat și adaptat nevoilor părinților, serviciu de telemedicină, hărți de monitorizare a evoluției copilului și a părinților, managementul familiei și conectarea cu părinți din comunitatea Parentool.
- Peditel – Aplicație mobilă iOS și Android de telemedicină care integrează modulele de call center, videocall, precum și integrarea cu CRM medical existent pentru managementul pacienților. Aplicația va avea integrat modul de webinar, seminarii medicale video (pastila de sănătate), precum și broșuri informative privind: alăptarea, diversificarea, vaccinarea (inclusiv remindere privind data efectuării acestora), creșterea și dezvoltarea psiho-somatică a copilului.
- REThink – este jocul online care îi ferește pe copii și adolescenți de depresie și anxietate. Jocul terapeutic REThink capitalizează pe componenta de gaming pentru a construi abilități de gestionare a emoțiilor. Acesta este inovativ prin integrarea unor protocoale serioase de prevenție cognitiv-comportamentală, antrenarea abilităților sub formă de joc și prin faptul că a fost testat în studii riguroase în ceea ce privește eficacitatea jocurilor pe calculator, ceea ce reprezintă un avantaj în a face terapia mai atractivă pentru tineri prin promovarea angajamentului în procesul terapeutic.
- Tactile Images – Platforma de e-learning bazată pe Realitate Augmentată Interactivă, dedicată copiilor nevăzători. Acesta introduce un nou tip de planșe: planșele tactile care se autodescriu, ce pot fi explorate independent de către copiii nevăzători, cu ajutorul unei aplicații mobile. Legătura dintre planșa fizică și aplicație se face printr-un cod QR. Platforma conține o bibliotecă a 800 de planșe care se autodescriu și un editor în care părinții și profesorii copiilor nevăzători pot crea planșe tactile personalizate.
- Univrse – Platforma 360 (sau VR) de educație pentru copii și profesori, accesibilă de pe telefon, laptop dar și ochelari VR. În platformă se pot organiza clase virtuale plecând de la conferințe audio-video, dar având ca principal beneficiu mediul 360, ce facilitează afișarea informației într-o manieră modernă și inovatoare. Conținutul prezentat poate fi adaptat după materialul de curs al profesorilor sau poate prezenta diferite concepte educaționale într-o manieră 3D.
Review Board

Oana Craioveanu
Managing Partner, Impact Hub Bucharest

Sabina Antoci
Senior Program Manager, Fundația Vodafone România

Director executiv, Organizația Umanitară Concordia România

Ionuț Pătrăhău
Co-Founder, SeedBlink

Adelina Dondorici
Co-Founder Parenting Ads

Adina Crețu
Project Manager, Startarium





Parteneri


