Innovators for Children 2021

Innovators for Children 2021

8 pitchuri, 3 câștigători, 30.000 de euro finanțare pentru două ONG-uri și Investment Readiness Support pentru unul dintre startupurile din program

După 3 luni de mentorat și pregătire de business, cele 10 startupuri și ONG-uri din acceleratorul Innovators for Children au susținut în fața publicului pitch-uri ale soluțiilor tehnologice dezvoltate, în cadrul evenimentului online Pitch Day din 15 septembrie.

Dintre proiectele inovatoare incluse în prima etapă a programului, Dara, ProfAid Kit și Fluxy au fost selectate pentru a doua etapă, care s-a desfășurat până în martie 2022 și în care finaliștii au beneficiat de mentorat, sprijin în creșterea business-ului, o campanie de PR și de diverse opțiuni de sprijin financiar.

Iată cine sunt câștigătorii:

Dara – 15.000 euro

Dara, proiect al Asociației Dăruiește Aripi, finanțat cu 15.000 euro, este o platformă digitală dedicată continuării îngrijirii la domiciliu a copiilor cu patologii cronice grave.

Aici sunt aduși împreună specialiști dar și suport structurat în conformitate cu protocoalele de îngrijire validate pentru copiii cu cancer sau alte boli cronice grave.

ProfAid Kit– 15.000 euro

ProfAid Kit, proiect al Asociației Autism Voice, finanțat cu 15.000 euro este prima platformă educațională ABA cu instrumente inovative de management comportamental, pentru profesori șipărinți, ce înlătură conceptul de “copil problemă” și mediu “problemă” în clase.

Fluxy Pocket School – Investment readiness support

FluxyApp este o aplicație mobilă de învațare în flux, destinată elevilor din învățământul secundar. Fluxy își propune să rezolve problema lacunelor din educația elevilor, servind drept un partener de învățare personalizată pentru fiecare copil și ajutând părinții și profesorii să se implice, în felul lor.

Urmărește Finala Innovators for Children 2021!

Despre eveniment

Pitch Day a fost un eveniment online pe 15 septembrie, unde prezentările proiectelor participante au fost urmărite în direct. În cadrul evenimentului am discutat cu Gabi Bartic, COO Brio, despre evoluția proiectului Brio, platforma educațională ce a primit o finanțare de 30.000 euro în cadrul ediției precedente a Innovators for Children.

Urmărește evenimentul final al ediției 3!

Finalisti 2021

Am primit 154 de aplicații, iar în urma unui proces de selecție, juriul a selectat 10 startupuri și ONG-uri care au trecut mai departe în etapa de accelerare a ideilor. Iată care au fost echipele finaliste:

  • EduMagiceste o platformă ce oferă profesorilor posibilitatea să creeze şi să livreze lecţii interactive prin care să capteze și să mențină atenția elevilor nativi digitali, să-i motiveze și să-i determine să învețe cu drag, fără teamă, aplicabil. Platforma conține cursuri, resurse și instrumente, integrând metode moderne de învăţare: microlearning, gamification, storytelling, flipped & blended learning, learning by doing.
  • Fluxy – este o aplicație educație ce introduce un sistem revoluționar de navigare în flux, care permite oricărui elev să învețe în propriul ritm. Elevii pot parcurge un flux continuu de pași, învățând informațiile esențiale prin mai multe exemple și întrebări de diverse dificultăți. Astfel, lecțiile online Fluxy ajută la fixarea solidă a cunoștințelor, pe termen lung, stimulând totodată învățarea logică. Fluxy știe că educația este un proces complex și de lungă durată, tratând fiecare pas cu atenție, pentru a asigura un mediu prietenos și eficient de învățare.
  • KidiBot Afterschool – este un program sincron și asincron de tip afterschool. Copiii (public țintă clasa II-clasa a VI-a, extins clasa I – clasa a VIII) sunt implicați într-un program de tip afterschool futuristic online, prin care se joacă și învață despre subiecte interesante precum: cybersecurity, programare C++, club de lectură, design Tinkercad, creare website-uri etc.
  • KidKit – este un kit de fișe de activități care prind viață prin tehnologie (cerințe citite prin QR code, afișarea rezolvării prin AR), crescând nivelul de asimilare a competențelor specifice vârstei preșcolare și contribuind la dezvoltarea abilităților pentru secolul XXI. Conținutul KidKit are la bază programa națională, dar se remarcă prin elemente din curriculumul canadian, finlandez și britanic, punând accent pe interdisciplinaritate, gândire critică și creativă, pe abilitatea de a învăța să înveți.
  • Kids Finance – este o aplicație mobilă pentru părinți și copii care promovează educația financiară și are asociat un card de debit preplătit pentru copii. În soluție au fost incluse metode directe și indirecte de educație financiară, prezentate într-un mod interactiv și gamificat, un joc între părinți și copii. Platforma oferă abecedarul necesar pentru înțelegerea conceptelor financiare, iar părinții pot demonstra aplicabilitatea acestora prin feature-urile oferite.
  • MilkAppeste o aplicație de gestiune a activității specifice dintr-o bancă de lapte matern, aplicație care să integreze toate procesele din bancă sau aflate în legatură cu banca: gestionarea donatoarelor, colectarea laptelui, prelucrarea datelor și a analizelor, procesarea, stocarea și distribuirea laptelui matern donat de către mamele care alăptează.
  • Dara – Platforma digitală Dara, proiect al Asociației Dăruiește Aripi, este o soluție digitală integrată, menită să asigure continuitatea îngrijirilor medicale oferite copiilor cu patologii cronice grave pe tot parcursul bolii, de la diagnosticare si cat timp acestia au nevoie.
  • ProfAid Kit – este un program de formare a cadrelor didactice ce oferă soluții concrete pentru înlăturarea conceptului de “copil problemă” la clasă, folosind materiale educaționale și tehnici specifice de management al comportamentelor dificile și a tulburărilor severe de comportament, ce poate fi aplicat atât copiilor tipici, cât și celor atipici (cu tulburări/ CES/ dizabilități). 
  • TeensUPeste o aplicație ce integrează strategii de gamification în educația emoțională a (psihoeducația) tinerilor ca modalitate mult mai atractivă și motivantă de a învăța despre sine și emoții. Aplicația își dorește să ofere în mod interactiv informații specifice, validate științific, alături de adeziunea la o comunitate cu interese și pasiuni similare și totodată o multitudine de tehnici terapeutice adaptate unui format de self-help. 
  • TULLY – este un dispozitiv purtabil care, printr-un amestec inovator de tehnologie a senzorilor și biofeedback, oferă informații relevante despre starea copiilor și le permite acestora să își controleze emoțiile și comportamentul. Monitorizează continuu indicatorii fiziologici și de mișcare și avertizează purtătorul atunci când o explozie emoțională este iminentă, ghidându-i prin biofeedback înapoi la o stare calmă.

Mentori

Adina Crețu
Director programe,
Impact Hub Bucharest
Coordonează din acest rol activitățile, produsele și echipa celei mai complexe platforme pentru antreprenori la început de drum. Cu 15 ani de experiență în comunicare și marketing, planificare strategică, business modelling, consultanță mentorat pentru antreprenori și afaceri la început de drum.
Adelina Dondorici
Co-fondator,
Parenting ADS

Adelina are o experiență de peste 15 ani în zona de advertising, lucrând pentru mai multe trusturi media din România, printre care Realitatea – Cațavencu și Adevărul Holding. În 2013 a co-fondat Parenting ADS, singurul Hub de media din România nişat pe piaţa de parenting, specializat în conectarea brandurilor cu părinții, prin intermediul celor mai influenți și pasionați jurnaliști & bloggeri de parenting din România.

Sabina Antoci
Senior Program Manager,
Fundația Vodafone România
Olimpia Sabina Antoci are o experiență de peste 10 ani în domeniul organizațiilor neguvernamentale, facilitând accesul la educație de calitate în mai multe comunități vulnerabile din România, contribuind la dezvoltarea și consolidarea mai multor ONG-uri aflate la început de drum, dar și la implementarea unor politici publice vizând comunitățile dezavantajate. Sabina crede în puterea educației și în modul în care aceasta influențează omul, comunitatea, societatea.
Ionuț Pătrăhău
Co-Fondator & Chief Revenue Officer,
SeedBlink
Ionuț Pătrăhău are 19 ani de experiență în domeniul financiar-bancar, lucrând ca vicepreședinte al Băncii Transilvania și ABN Amro timp de 10 ani. A părăsit sistemul bancar în 2009, de atunci fiind implicat în mai multe proiecte antreprenoriale. De asemenea, a lucrat în domeniul serviciilor medicale, fiind CEO al rețelei private de sănătate Regina Maria, dar și co-fondator al Brain Institute, un centru de neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza. În 2019, Ionuț a co-fondat SeedBlink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding, din punct de vedere al sumelor tranzacționate și a numărului de investitori, din regiunea Europei de Sud-Est, al cărei obiectiv este stimularea mediului antreprenorial inovator din zonă.
Diana Certan
Director executiv,
Organizația Umanitară CONCORDIA

Cu 18 ani de experiență profesională în organizații non-guvernamentale, expertiza Dianei este în management organizațional, management de proiect, dezvoltare modele și programe educaționale experiențiale, servicii sociale, strângere de fonduri, evaluare impact programe, formator de formatori. În perioada 2004 – aprilie 2015 Diana a fost unul din actorii cheie în dezvoltarea uneia dintre cele mai mari mișcări de tineri IMPACT (2500 de tineri în România) și a replicării modelului educațional IMPACT la nivel internațional în 10 țări, în calitatea sa de Manager al Fundației Noi Orizonturi. Începand cu mai 2015, Diana este director executiv – comunicare și fundraising pentru Organizația Umanitară CONCORDIA.

Mihnea Rădulescu
Director,
Vodafone Business Unit
Mihnea Rădulescu este Director Vodafone Business Unit, de la 1 august 2019, fiind membru al echipei executive a Vodafone Romania. Anterior acestui rol a fost CEO UPC România, pozitie pe care a preluat-o după aceea de vice-preşedinte pentru operaţiunile B2B din UPC CEE, coordonând activităţile pentru divizia business din România, Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia.

Parteneri

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.
Fundația Botnar este o fundație elvețiană fondată în 2003, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea și starea de bine a copiilor și a tinerilor în zonele urbane în dezvoltare din întreaga lume. Pentru a atinge acest obiectiv, Fundația Botnar acționează ca un catalizator, connectând diverși parteneri și investinf în soluții care folosesc intelingența artificială și inovația digitală.
Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare. Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe http://www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatiavodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone/