9 pitchuri, 3 câștigători, 20.000 de euro finanțare!

După 2 luni de mentorat și pregătire de business, 9 startupuri și ONG-uri din acceleratorul Innovators for Children, ediția a 4-a, au susținut în fața publicului pitch-uri ale soluțiilor tehnologice dezvoltate, în cadrul evenimentului online Pitch Day de pe 15 septembrie.

Dintre proiectele inovatoare incluse în prima etapă a programului, Manuscrito, ONE Learning și Investory au fost selectate pentru a doua etapă, care se va desfășura până la sârșitul anului și în cadrul căreia vor avea parte de sesiuni de mentorat, sprijin în creșterea business-ului, o campanie media și de diverse opțiuni de training și consultanță, personalizate nevoilor lor.

Iată cine sunt câștigătorii:

Manuscrito – 8.000 Euro

Manuscrito, proiect finanțat cu 8.000 Euro, este un „caiet” digital care îi învață pe cei mici să deprindă abilități fundamentale, precum cititul, scrisul și matematica simplă și care să ofere în același timp statistici relevante despre progresul copiilor către părinți și profesori.

Aplicația ajută copiii cu vârste între 4 și 8 ani să învețe abilitățile fundamentale: scris, citit și matematică simplă.

ONE Learning – 7.000 Euro

ONE Learning (Discovery Moments), proiect finanțat cu 7.000 Euro, este o aplicație care vine în ajutorul părinților (dar și a învățătorilor / bunicilor) cu idei de activități creative și practice (off-screen) prin care orice copil și tânăr își poate dezvolta competențe și abilități de viață (rezolvarea problemelor, comunicare, creativitate, inteligență emoțională, reziliență), devenind astfel partenerul de joacă a părinților și copiilor.

Investory – 5.000 Euro

Investory, proiect finanțat cu 5.000 Euro, Investory este un joc de educație financiară pentru mobil și tabletă, potrivit pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Investory este o resursă de educație potrivită pentru copii, care le vorbește pe limba lor și care îi ajută să construiască un plan, să îl urmărească, să experimenteze, să învețe din greșeli și să gândească rațional și critic.

Urmărește Finala Innovators for Children 2022!

Despre eveniment

Pitch Day a fost un eveniment online organizat pe 13 septembrie, unde prezentările proiectelor participante au fost urmărite în direct. În cadrul evenimentului am discutat cu Alina Pătrăhău, Fondator al Asociației Dăruiește Aripi, despre evoluția Dara, platforma digitală dedicată continuării îngrijirii la domiciliu a copiilor cu patologii cronice grave care a primit o finanțare de 15.000 Euro în cadrul ediției precedente a Innovators for Children.

Participanți 2022

Am primit 112 de aplicații, iar în urma unui proces de selecție, juriul a selectat 11 startupuri și ONG-uri care au trecut mai departe în etapa de accelerare a ideilor. Iată care au fost echipele finaliste:

  • ONE Learning: ONE Learning este o platformă și aplicație ușor scalabilă pentru școlile și organizațiile care lucrează cu copiii și adolescenți pentru a crea activități practice și interactive (misiuni / quests) prin care orice copil poate integra conceptele mai multor subiecte teoretice cu aplicarea practică a acestora pentru a-și dezvolta competențe.
  • Parent’s Advisor: Parent’s Advisor este soluția care ajută părinții să aleagă pentru copiii lor activitățile extrașcolare adecvate profilului lor psihologic. Cu ajutorul unei testări de orientare vocațională se generează o planificare lunară personalizată în funcție de bugetul pe care părintele este dispus să îl aloce, orarul copilului și rezultatele testării aptitudinale.
  • EdNeos: EdNeos este un asistent AI care ajută un mentor/profesor să automatizeze complet procesele de predare, evaluare, consolidare și aplicare în viață a cunoștințelor. În baza unui algoritm inovativ de memorizare și analiză a necesităților, acesta depistează lacunele și propune o călătorie educațională adaptată și unică pe tot parcursul vieții conform conceptului lifelong learning.
  • 2kids.ro: Prin platforma 2kids.ro părinţii vor putea să păstreze valoarea investită în articolele pentru copii şi să prelungească durata de viaţă a acestora, salvând astfel sume importante din bugetul familiei care ar putea fi folosit în alte scopuri pentru copii, precum: educaţie, petrecerea timpului liber etc. şi contribuind la economisirea resurselor şi diminuarea poluării determinate de producţia acestora.
  • Mind Quest: Soluția este o platformă atât pentru copiii si adolescentii iubitori de podcast și cărți audio, cât și pentru creatorii de conținut audio si video dedicată exclusiv copiilor și adolescenților. Conținutul va fi nișat pe dezvoltare socio-emoțională, sănătate mentală și dezvoltarea unor abilitați esențiale de viață precum: încrederea în sine, gândirea critică, reziliența, capacitatea de adaptare, autocunoaștere, etc.
  • BWay: BWay vine în sprijinul elevilor care au nevoie de ajutor în alegerea facultății potrivite, oferindu-le ca resurse evenimente de prezentare a facultăților. Ceea ce fac este să conecteze elevii la viitorii profesioniști din domeniu pentru a-i ajuta să afle ce presupune mediul academic și care sunt pașii pentru a ajunge acolo.
  • SuperȘcoala: SuperȘcoala este platforma care oferă explicațiile clare și complete de care copilul are nevoie, disponibile oricând, pe baza unui abonament la un preț modic. Un Netflix pentru elevi, dar nu cu filme, ci cu materiile școlare cele mai importante! Lecțiile sunt în format video, preferat de către generațiile actuale, și acoperă atât teoria, cât și multe exemple, exerciții, probleme.
  • Investory: Investory este un joc care utilizează grafică de înaltă calitate și o poveste intrigantă pentru a-i implica pe copii în activitățile acestuia. Folosind concepte familiare, transferul de cunoștințe este făcut în mod natural, fără probleme, iar copiii sunt bucuroși să repete sarcinile sau să depășească provocările. Este foarte eficient pentru că cei mici nu doar învață teoria în mod mascat, ci o și practică într-un mod distractiv și sigur.
  • Manuscrito: Manuscrito este o aplicație mobilă pentru tablete în care copiii pot învăța și exersa scrisul de mână. Funcționalitățile principale care o diferențiază sunt feedbackul detaliat în timp real, gamificarea prin customizarea unui avatar care să asiste copiii în procesul învățării, dar și o abordare inovativă de exerciții de autoevaluare.
  • Learn Human: O platformă online cu ateliere (asincron si sincron) alături de un mentor pentru dezvoltarea practică a abilităților umane precum inteligența emoțională, creativitate și inovație, gândire critică, digital fluency, comunicare și colaborare sau descoperirea carierei ideale.

Mentori

Adina Crețu

Director programe, Impact Hub Bucharest

Coordonează din acest rol activitățile, produsele și echipa celei mai complexe platforme pentru antreprenori la început de drum. Cu 15 ani de experiență în comunicare și marketing, planificare strategică, business modelling, consultanță mentorat pentru antreprenori și afaceri la început de drum.

Raluca Negulescu-Balaci

Raluca Negluescu-Balaci

Director Executiv, UiPath Foundation

Raluca are peste 12 ani de experiență în sectorul non-guvernamental, axându-se pe dezvoltarea de programe cu impact social și educațional dedicate copiilor care provin din familii vulnerabile social din Europa și India. În 2007, a lucrat în cadrul unui program național finanțat de Banca Mondială unde a susținut procesul de digitalizare a autorităților locale din 250 cele mai sărace orașe și comune din România. În 2013, a fost fellow al Departamentului de Stat al SUA în programul Building grassroots democracy in minority communities și a primit Premiul Anual pentru Drepturile Omului de la Ambasada Franței în România pentru inițiativa locală de organizare comunitară Clubul Mamelor. Raluca este alumna a programului Young Leaders al Institutului Aspen România din 2015 și a comunității globale Global Shapers, o inițiativă a World Economic Forum.

Horia Velicu

Horia Velicu

Head of Innovation Lab BRD

Horia are o experiență extinsă în mentorarea startupurilor tech, este implicat în Applied Data Science Center – centru de cercetare în AI fondat de BRD în Universitatea din București – și coordonează de peste 7 ani proiecte de inovație tech în cadrul BRD. Pasionat de inteligența artificială și mereu în căutare de aplicații în domeniul social.

Diana Certan

Diana Certan

Director executiv, Organizația Umanitară CONCORDIA

Cu 18 ani de experiență profesională în organizații non-guvernamentale, expertiza Dianei este în management organizațional, management de proiect, dezvoltare modele și programe educaționale experiențiale, servicii sociale, strângere de fonduri, evaluare impact programe, formator de formatori. În perioada 2004 – aprilie 2015 Diana a fost unul din actorii cheie în dezvoltarea uneia dintre cele mai mari mișcări de tineri IMPACT (2500 de tineri în România) și a replicării modelului educațional IMPACT la nivel internațional în 10 țări, în calitatea sa de Manager al Fundației Noi Orizonturi. Începand cu mai 2015, Diana este director executiv – comunicare și fundraising pentru Organizația Umanitară CONCORDIA.

Mădălina Putineanu

Mădălina Putineanu

Managing Director, Parenting Ads

 

Mădălina are o experiență de peste 18 ani în zona de advertising, lucrând pentru mai multe trusturi media relevante din România. Începând cu 2016 s-a alăturat echipei Parenting ADS, în cadrul căreia ocupă în prezent poziția de General Manager. Parenting ADS este singurul Hub de media din România nişat pe piaţa de parenting, specializat în conectarea brandurilor cu părinții, prin intermediul celor mai influenți și pasionați creatori de continut de parenting din România.

Andrei Dudoiu - Mentor I4C

Andrei Dudoiu

Managing Partner & President BoD SeedBlink

După 20 de ani de activitate bancară, Andrei a început o nouă călătorie de viață în 2018, dorind să-și construiască experiențe noi și să-și dezvolte abilitățile și autonomia în calitate de antreprenor, dar și să susținp ecosistemul inovației.
De atunci, Andrei a inițiat Human Finance – un accelerator digital – iar la sfârșitul anului 2019, SeedBlink – o platformă de investiții dedicată sprijinirii startupurilor tehnologice românești și europene și a fondatorilor lor vizionari. Obiectivul SeedBlink este să devină platforma de investiții cu cea mai rapidă creștere din Europa, beneficiind de puterea acestor trei factori: acoperirea publicului, flexibilitatea Angelilor și structura de VC.

Organizatori

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare. Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată.

Partener strategic

UiPath Foundation este o organizație non-guvernamentală care derulează programe menite să susțină copiii din medii vulnerabile să-și atingă potențialul și să se dezvolte alături de comunitățile lor, prin accesul egal la educație și prin dezvoltarea competențelor secolului al 21-lea. UiPath Foundation a fost  fondată de compania UiPath în ianuarie 2019 și acționează ca o organizație independentă.

Începând cu copiii din România și India, UiPath Foundation derulează, în parteneriat cu organizații non-profit cu impact la nivel local, regional și național, programe educaționale care răspund multiplelor nevoi ale copiilor care se confruntă cu sărăcia.

Sponsori

BRD – Groupe Société Générale este o bancă universală care oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și companiilor și face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Ambiția BRD este aceea de a avea un rol important în construirea unor modele de dezvoltare economică mai prietenoase cu mediul și incluzive și care să permită apariția unor noi motoare de creștere sustenabilă. Ca actor în societate, BRD investește în dezvoltarea noii generații și susține cultura, educația, știința, tehnologia, proiectele de mediu și biodiversitate, prin proiecte care aduc valoare pe termen lung. 

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea companiei este de a genera și dezvolta o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Conexiunile sale acoperă peste 210 țări și teritorii, având astfel puterea de a construi o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.