Innovators for Children 2023

Câștigători Innovators for Children 2022

7 pitchuri, 1 câștigător, 5.000 de euro finanțare!

După 2 luni de mentorat și pregătire de business, 7 din 10 startupuri și ONG-uri finaliste la acceleratorul Innovators for Children, ediția a 5-a, au susținut pitch-urile în cadrul evenimentului  Pitch Day.

Marele câștigător al serii care a primit finanțare de 5.000 de euro a fost Rutinel, un calendar interactiv al rutinei prin care activitățile zilnice ale copiilor se transformă într-un joc distractiv ce pune bazele unei vieți sănătoase, construit de Alina Androne.

Rutinel – 5.000 Euro

Manuscrito, proiect finanțat cu 8.000 Euro, este un „caiet” digital care îi învață pe cei mici să deprindă abilități fundamentale, precum cititul, scrisul și matematica simplă și care să ofere în același timp statistici relevante despre progresul copiilor către părinți și profesori.

Aplicația ajută copiii cu vârste între 4 și 8 ani să învețe abilitățile fundamentale: scris, citit și matematică simplă.

Urmărește Finala Innovators for Children 2023!

Despre eveniment

Pitch Day a fost un eveniment online organizat pe 8 noiembrie, unde prezentările proiectelor participante au fost urmărite în direct. În cadrul evenimentului am discutat de puterea unuei comunități și cum te ajută să crești comunități în jurul proiectelor pe care le dezvolți. Pe parcursul a două ore, am cunoscut ideile și proiectele finaliste, beneficiile aduse de acestea și etapele de evoluție prin care au trecut în program.

Participanți 2023

Am primit 74 de aplicații, iar în urma unui proces de selecție, juriul a selectat 10 startup-uri și ONG-uri care au trecut mai departe în etapa de accelerare a ideilor, iar 7 au fost și la Pitch Day. Iată care au fost echipele finaliste:

  • BeCOME este un joc educativ dedicat elevilor, prin care aceștia devin personaje ale unei povești captivante. Jocul conține diferite scenarii, concepute pentru a integra concepte teoretice din materia școlară și a le pune în practică într-un mod interesant și memorabil. Acesta se desfășoară în format hibrid, misiunile rezolvate în lumea reală permițându-le elevilor să avanseze în scenariul din platforma online. 
  • ColabMe este aplicația care simulează echipamentele din laboratoarele de biologie, fizică și chimie, urmărind curriculumul școlar într-un joc de aventură colaborativ. Viziunea startupului este de a schimba paradigma educației prin intermediul noilor tehnologii, făcând procesul de învățare captivant, accesibil și adaptat la nevoile și interesele fiecărui copil. 
  • MATIKO este proiectul educațional cu profil STEM dedicat copiilor, în care aceștia învață prin joacă programare fără ecrane, cu scopul de a-i pregăti pe cei mici pentru era digitală prin 4 piloni esențiali: dezvoltarea competențelor tehnice, inteligența emoțională, educație financiară și educație civică.
  • Foldo este un startup revoluționar care redefinește mobilierul pentru copii. Foldo propune o variantă de mobilier inovator din carton, cu ajutorul căruia camerele copiilor se transformă în spații captivante și durabile. Printr-un design creativ și sustenabil realizat cu metode tehnologice inovatoare, precum imprimantele ale căror culori sunt pe bază de apă, Foldo rezolvă nevoile moderne ale familiilor, oferind soluții ecologice și funcționale, croite pe măsura
  • Jocul Undelor este o colecție de cărți ce încurajează părinții și copiii (cu vârste între 4 și 11 ani) să își petreacă timpul împreună și să parcurgă o serie de povești modern ilustrate și provocări ce promovează valorile umane importante. Jocul Undelor reprezintă o sinergie tehnologică (imagini 360°, ChatAi cu personajele, carduri cu realitate augmentată) cu unelte fizice (cărți de citit, kituri de premii și diverse materiale de lucru), iar astfel, părinții pot opta pentru gradul de utilizare a tehnologiei pentru parcurgerea diferitelor expediții din cărțile din colecția Jocul Undelor.
  • Habitmon este un joc dedicat nu numai persoanelor cu ADHD, ci și celor care prezintă simptome asociate acestui diagnostic. Scopul său este să faciliteze realizarea obiectivelor și îndeplinirea sarcinilor prin transformarea acțiunilor în elemente de joc și, de asemenea, prin secvențierea și prioritizarea lor în timp real. 
  • Muzitech Pass este un permis de producție muzicală pentru copii și adolescenți care îi ajută să studieze tehnologia muzicală. Cu ajutorul Muzitech Pass, ei pot studia domeniul audio, pot contribui la concretizarea ideilor prietenilor muzicieni, pot descoperi că prin joacă pot deveni și productivi. Programul educațional îi expune la posibilitățile tehnice contemporane și îi motivează  transforme timpul petrecut în fața ecranului în rezultate concrete. 
  • Rutinel este un calendar interactiv al rutinei prin care activitățile zilnice ale copiilor se transformă într-un joc distractiv ce pune bazele unei vieți sănătoase. Rutinel combate rezistența copiilor la activitățile de îngrijire și oferă un sentiment de siguranță, caracteristic unei rutine sănătoase 
  • The Green Postman este o platformă online de educație sustenabilă și de mediu dedicată copiilor între 5-14 ani. Primul produs dezvoltat de The Green Postman este un manual digital care echipează copiii cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a acționa și a trăi sustenabil în prezent și în viitor, cu un impact minim asupra mediului înconjurător. Conținutul soluției își propune să suplinească lipsa noțiunilor din sfera sustenabilității din cadrul curriculei naționale, adaptate vârstei copiilor. 
  • Minodora dezvoltă o soluţie inteligentă pentru monitorizarea copiilor cu nevoi speciale: produse vestimentare SMART prin care pot fi monitorizați în timp real parametrii vitali ai copiilor de către personalul medical, părinte sau tutore în vederea acordării de asistență medicală de urgență.

Mentori

Oana Craioveanu

Co-fondatoare, Impact Hub Bucharest

Oana este antreprenoare pasionată, cu o vastă experiență în sprijinirea startup-urilor și comunității antreprenoriale și cofondatoare Impact Hub Bucharest. Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking lansat în România și una dintre cele mai importante organizații în formarea și susținerea unei noi generații de antreprenori. În 2021, pentru un an, Oana s-a alăturat Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de consilier. Este coinițiatorul Innoteque, o conferință despre crearea, cultivarea și maximizarea unui ecosistem de inovare în România.

Raluca Negulescu-Balaci

Aida Enache

Director Soluții și Guvernanță Piețe Financiare, BRD GSG SA

Aida are o experiență de 15 ani în domeniul bancar, cu accent pe aria piețelor financiare, implementare de produse și aplicații, din care 9 ani din perspectiva managerială. Alături de planul profesional, interesul și pasiunea ei pentru educație și soluțiile care o facilitează se datorează altor două perspective: cea de mamă și cea de voluntar care lucrează de aproape 20 de ani cu copii și familii în proiecte ce promovează educația centrată pe valori.

Horia Velicu

Horia Velicu

Head of Innovation Lab BRD

Horia are o experiență extinsă în mentorarea startupurilor tech, este implicat în Applied Data Science Center – centru de cercetare în AI fondat de BRD în Universitatea din București – și coordonează de peste 7 ani proiecte de inovație tech în cadrul BRD. Pasionat de inteligența artificială și mereu în căutare de aplicații în domeniul social.

Diana Certan

Evelina Necula

Co-fondatoareși CMO, Kinderpedia

Evelina este antreprenor în domeniul educației, specialist în comunicare și mamă de școlar. Este co-fondatoarea Kinderpedia, soluția de comunicare și management pentru educație folosită în peste 2.000 de școli din Europa și din lume. În ultimii 9 ani, ea s-a implicat în cercetări, proiecte pilot și campanii de comunicare dedicate impactului tehnologiei în educație. Absolventă a Open University Business School, Evelina are o experiență de peste 17 ani în marketing și comunicare în domenii precum educație, real estate și retail

Andrei Dudoiu - Mentor I4C

Andrei Dudoiu

Managing Partner & President BoD SeedBlink

După 20 de ani de activitate bancară, Andrei a început o nouă călătorie de viață în 2018, dorind să-și construiască experiențe noi și să-și dezvolte abilitățile și autonomia în calitate de antreprenor, dar și să susținp ecosistemul inovației.
De atunci, Andrei a inițiat Human Finance – un accelerator digital – iar la sfârșitul anului 2019, SeedBlink – o platformă de investiții dedicată sprijinirii startupurilor tehnologice românești și europene și a fondatorilor lor vizionari. Obiectivul SeedBlink este să devină platforma de investiții cu cea mai rapidă creștere din Europa, beneficiind de puterea acestor trei factori: acoperirea publicului, flexibilitatea Angelilor și structura de VC.

Organizatori

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Partener strategic

BRD – Groupe Société Générale este o bancă universală care oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și companiilor și face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Ambiția BRD este aceea de a avea un rol important în construirea unor modele de dezvoltare economică mai prietenoase cu mediul și incluzive și care să permită apariția unor noi motoare de creștere sustenabilă. Ca actor în societate, BRD investește în dezvoltarea noii generații și susține cultura, educația, știința, tehnologia, proiectele de mediu și biodiversitate, prin proiecte care aduc valoare pe termen lung.