Proiecte selectate

Innovators for Children 2021

Peste 150 de înscrieri și 10 echipe selectate în program

Am primit 154 de aplicații, iar în urma unui proces de selecție, juriul a selectat 10 startup-uri și ONG-uri care trec mai departe în etapa de accelerare a ideilor. Hai să vedem cine sunt echipele finaliste!

  • EduMagiceste o platformă ce oferă profesorilor posibilitatea să creeze şi să livreze lecţii interactive prin care să capteze și să mențină atenția elevilor nativi digitali, să-i motiveze și să-i determine să învețe cu drag, fără teamă, aplicabil. Platforma conține cursuri, resurse și instrumente, integrând metode moderne de învăţare: microlearning, gamification, storytelling, flipped & blended learning, learning by doing.
  • Fluxy – este o aplicație educație ce introduce un sistem revoluționar de navigare în flux, care permite oricărui elev să învețe în propriul ritm. Elevii pot parcurge un flux continuu de pași, învățând informațiile esențiale prin mai multe exemple și întrebări de diverse dificultăți. Astfel, lecțiile online Fluxy ajută la fixarea solidă a cunoștințelor, pe termen lung, stimulând totodată învățarea logică. Fluxy știe că educația este un proces complex și de lungă durată, tratând fiecare pas cu atenție, pentru a asigura un mediu prietenos și eficient de învățare.
  • KidiBot Afterschool – este un program sincron și asincron de tip afterschool. Copiii (public țintă clasa II-clasa a VI-a, extins clasa I – clasa a VIII) sunt implicați într-un program de tip afterschool futuristic online, prin care se joacă și învață despre subiecte interesante precum: cybersecurity, programare C++, club de lectură, design Tinkercad, creare website-uri etc.
  • KidKit – este un kit de fișe de activități care prind viață prin tehnologie (cerințe citite prin QR code, afișarea rezolvării prin AR), crescând nivelul de asimilare a competențelor specifice vârstei preșcolare și contribuind la dezvoltarea abilităților pentru secolul XXI. Conținutul KidKit are la bază programa națională, dar se remarcă prin elemente din curriculumul canadian, finlandez și britanic, punând accent pe interdisciplinaritate, gândire critică și creativă, pe abilitatea de a învăța să înveți.
  • Kids Finance – este o aplicație mobilă pentru părinți și copii care promovează educația financiară și are asociat un card de debit preplătit pentru copii. În soluție au fost incluse metode directe și indirecte de educație financiară, prezentate într-un mod interactiv și gamificat, un joc între părinți și copii. Platforma oferă abecedarul necesar pentru înțelegerea conceptelor financiare, iar părinții pot demonstra aplicabilitatea acestora prin feature-urile oferite.
  • MilkAppeste o aplicație de gestiune a activității specifice dintr-o bancă de lapte matern, aplicație care să integreze toate procesele din bancă sau aflate în legatură cu banca: gestionarea donatoarelor, colectarea laptelui, prelucrarea datelor și a analizelor, procesarea, stocarea și distribuirea laptelui matern donat de către mamele care alăptează.
  • Dara – Platforma digitală Dara, proiect al Asociației Dăruiește Aripi, este o soluție digitală integrată, menită să asigure continuitatea îngrijirilor medicale oferite copiilor cu patologii cronice grave pe tot parcursul bolii, de la diagnosticare si cat timp acestia au nevoie.
  • ProfAid Kit – este un program de formare a cadrelor didactice ce oferă soluții concrete pentru înlăturarea conceptului de “copil problemă” la clasă, folosind materiale educaționale și tehnici specifice de management al comportamentelor dificile și a tulburărilor severe de comportament, ce poate fi aplicat atât copiilor tipici, cât și celor atipici (cu tulburări/ CES/ dizabilități). 
  • TeensUPeste o aplicație ce integrează strategii de gamification în educația emoțională a (psihoeducația) tinerilor ca modalitate mult mai atractivă și motivantă de a învăța despre sine și emoții. Aplicația își dorește să ofere în mod interactiv informații specifice, validate științific, alături de adeziunea la o comunitate cu interese și pasiuni similare și totodată o multitudine de tehnici terapeutice adaptate unui format de self-help. 
  • TULLY – este un dispozitiv purtabil care, printr-un amestec inovator de tehnologie a senzorilor și biofeedback, oferă informații relevante despre starea copiilor și le permite acestora să își controleze emoțiile și comportamentul. Monitorizează continuu indicatorii fiziologici și de mișcare și avertizează purtătorul atunci când o explozie emoțională este iminentă, ghidându-i prin biofeedback înapoi la o stare calmă.

Urmărește următoarele etape ale programului în secțiunea de Calendar!