Participanți

Innovators for Children 2023

Peste 70 de înscrieri și 10 echipe participante în program

Am primit 74 de aplicații, iar în urma unui proces de selecție, juriul a selectat 10 startup-uri și ONG-uri care trec mai departe în etapa de accelerare a ideilor. Hai să vedem cine sunt echipele finaliste!

  • BeCOME este un joc educativ dedicat elevilor, prin care aceștia devin personaje ale unei povești captivante. Jocul conține diferite scenarii, concepute pentru a integra concepte teoretice din materia școlară și a le pune în practică într-un mod interesant și memorabil. Acesta se desfășoară în format hibrid, misiunile rezolvate în lumea reală permițându-le elevilor să avanseze în scenariul din platforma online. 
  • ColabMe este aplicația care simulează echipamentele din laboratoarele de biologie, fizică și chimie, urmărind curriculumul școlar într-un joc de aventură colaborativ. Viziunea startupului este de a schimba paradigma educației prin intermediul noilor tehnologii, făcând procesul de învățare captivant, accesibil și adaptat la nevoile și interesele fiecărui copil. 
  • MATIKO este proiectul educațional cu profil STEM dedicat copiilor, în care aceștia învață prin joacă programare fără ecrane, cu scopul de a-i pregăti pe cei mici pentru era digitală prin 4 piloni esențiali: dezvoltarea competențelor tehnice, inteligența emoțională, educație financiară și educație civică.
  • Foldo este un startup revoluționar care redefinește mobilierul pentru copii. Foldo propune o variantă de mobilier inovator din carton, cu ajutorul căruia camerele copiilor se transformă în spații captivante și durabile. Printr-un design creativ și sustenabil realizat cu metode tehnologice inovatoare, precum imprimantele ale căror culori sunt pe bază de apă, Foldo rezolvă nevoile moderne ale familiilor, oferind soluții ecologice și funcționale, croite pe măsura
  • Jocul Undelor este o colecție de cărți ce încurajează părinții și copiii (cu vârste între 4 și 11 ani) să își petreacă timpul împreună și să parcurgă o serie de povești modern ilustrate și provocări ce promovează valorile umane importante. Jocul Undelor reprezintă o sinergie tehnologică (imagini 360°, ChatAi cu personajele, carduri cu realitate augmentată) cu unelte fizice (cărți de citit, kituri de premii și diverse materiale de lucru), iar astfel, părinții pot opta pentru gradul de utilizare a tehnologiei pentru parcurgerea diferitelor expediții din cărțile din colecția Jocul Undelor.
  • Habitmon este un joc dedicat nu numai persoanelor cu ADHD, ci și celor care prezintă simptome asociate acestui diagnostic. Scopul său este să faciliteze realizarea obiectivelor și îndeplinirea sarcinilor prin transformarea acțiunilor în elemente de joc și, de asemenea, prin secvențierea și prioritizarea lor în timp real. 
  • Muzitech Pass este un permis de producție muzicală pentru copii și adolescenți care îi ajută să studieze tehnologia muzicală. Cu ajutorul Muzitech Pass, ei pot studia domeniul audio, pot contribui la concretizarea ideilor prietenilor muzicieni, pot descoperi că prin joacă pot deveni și productivi. Programul educațional îi expune la posibilitățile tehnice contemporane și îi motivează transforme timpul petrecut în fața ecranului în rezultate concrete. 
  • Rutinel este un calendar interactiv al rutinei prin care activitățile zilnice ale copiilor se transformă într-un joc distractiv ce pune bazele unei vieți sănătoase. Rutinel combate rezistența copiilor la activitățile de îngrijire și oferă un sentiment de siguranță, caracteristic unei rutine sănătoase 
  • The Green Postman este o platformă online de educație sustenabilă și de mediu dedicată copiilor între 5-14 ani. Primul produs dezvoltat de The Green Postman este un manual digital care echipează copiii cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a acționa și a trăi sustenabil în prezent și în viitor, cu un impact minim asupra mediului înconjurător. Conținutul soluției își propune să suplinească lipsa noțiunilor din sfera sustenabilității din cadrul curriculei naționale, adaptate vârstei copiilor. 
  • Minodora dezvoltă o soluţie inteligentă pentru monitorizarea copiilor cu nevoi speciale: produse vestimentare SMART prin care pot fi monitorizați în timp real parametrii vitali ai copiilor de către personalul medical, părinte sau tutore în vederea acordării de asistență medicală de urgență.

Urmărește următoarele etape ale programului în secțiunea de Calendar!