Innovators for Children 2019

Innovators for Children 2019

Peste 120 de înscrieri, 4 câștigători, 100.000 de euro finanțare.

Pe 11 februarie 2019, dădeam drumul programului de accelerare Innovators for Children, dezvoltat de Impact Hub Bucharest împreună cu Impact Hub Basel și Fundația Botnar.

Am primit peste 120 de aplicații, iar cei 12 participanți selectați au luat parte la workshop-uri, sesiuni defeedback susținute de mentori, webinarii, dar și la conferința Connection despre care poți citi aici.

În urma sesiunii de pitching de pe 12 septembrie, au fost aleși cei 4 câștigători care au beneficiat de finanțarea totală de 100.000 de euro, dar și de vizita de cercetare la Basel, mentorat, training și acces la comunitatea Impact Hub.

Pe 12 septembrie a avut loc finala Innovators for Children.

Iată cine sunt cei 4 câștigători

Kinderpedia – 45.000 euro

Este o aplicație ce optimizează procesele administrative și plasează colaborarea între educator și părinte în centrul actului educațional. În următoarea perioadă Kinderpedia își propune să dezvolte un modul de evaluare a progresului scolar si sa deruleze un proiect pilot pentru școli și grădinițe publice, astfel încercând să creeze o schimbare sistemică a modelului de management al școlilor și grădinițelor din România.

Citizen Next – 22.500 euro

Proiectul Citizen Next (parinte.eu) este o aplicație prin care părinții să poată fi notificați de planul de vaccinuri necesar copiilor lor, precum și de alte investigații recomandate pentru aceștia. Aplicația va conține inclusiv o componentă educațională, din surse verificate/ oficiale, care să facă viața noilor părinți mult mai ușoară.

Asociația Kinetobebe – 17.500 euro

Asociația Kinetobebe își propune să creeze conținut pentru o rețea de micro learning pentru kinetoterapeuți și părinți. Mai concret, va fi dezvoltată o platformă de învățare de bune practici pentru specialiști, care prin îmbunătățirea calității actului terapeutic, vor susține recuperarea mai rapidă și eficientă a copiilor.

Arttachment – 15.000 euro

Este o aplicație menită să sprijine relația dintre părinti și copii, ghidându-i pe părinți în a susține dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor lor. Aceasta va include diverse tipuri de activităti pe care părintele să le facă împreună cu copilul său și care să creeze un context favorabil unei bune evoluții a celui mic.

Finaliști

 • Arttachment este aplicația menită să sprijine relația dintre părinți și copii, ghidându-i pe părinți în a sprijini dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor lor.
 • Asociatia KinetoBebe va crea o platformă de micro-learning pentru kinetoterapeuți și părinți, care prin îmbunătățirea calității actului terapeutic, va susține recuperarea mai rapidă și eficientă a copiilor.
 • Auttie App este asistentul virtual ce poate ajuta copiii cu probleme de vorbire să-și îmbunătățească dicția și să-și dezvolte vocabularul, prin realitate augmentată (AR) cu obiecte 3D și algoritmi de Text-to-Speech.
 • Citizen Next, prin proiectul parinte.eu își propune să dezvolte o aplicație de mobil care are misiunea de a contribui la o viață mai sănătoasă a copiilor din România, prin informarea și educarea părinților / viitorilor părinți cu privire la respectarea schemei de vaccinare și a investigațiilor medicale ce trebuie făcute copilului de la naștere și până la adolescență.
 • EduMarket este platforma online ce promovează cursuri, ateliere, workshop-uri, tabere pentru copii.
 • InovEd oferă cursuri online pentru profesori și părinți legate de psihologia copilului și neuro-știința educației, ce au ca scop dezvoltarea emoțională, fizică și cognitivă a acestuia.
 • iVra – immersive virtual reality in autism – tehnica terapeutică aplicată copiilor diagnosticați cu tulburare de spectru autist, prin reproducerea și simularea situațiilor/scenariilor hiperstimulante, într-un mediu controlat.
 • Kinderpedia este o soluție software ce optimizează procesele administrative și plasarea colaborării între educator și părinte în centrul actului educațional.
 • Living Robotics propune soluții în domeniul roboticii medicale (membre superioare și inferioare acționate electric pentru persoanele cu dizabilități) accesibile oricărei categorii sociale.
 • Timlogo este platforma digitală de terapie logopedică, cu un grad ridicat de interactivitate și antrenare a limbajului, care ajută direct copiii cu tulburări de vorbire prin exercițiu și recunoaștere vocală.
 • UberPixel-Nummo este o aplicație de logopedie în limba română destinată copiilor cu implant cohlear.
 • Wello platformă bazată pe inteligența artificială dedicată copiilor cu probleme de greutate și familiilor acestora.

Review Board

Oana Craioveanu – Co-fondator, Impact Hub Bucharest

Ionuț Pătrăhău –  Co-fondator, Human Finance/ SeedBlink

Sabina Antoci – Senior Program Manager, Fundația Vodafone România

Vlad Voiculescu – Co-fondator, MagiCAMP

Ștefan Voinea – Project Manager, MagiCAMP

Flori Ana Buzilă – Vicepreședinte, Asociația SPRING

Diana Certan – Director executiv, Organizația Umanitară Concordia România

Ramona Gotteszman – Director Advocacy, Organizația Umanitară Concordia România

Adelina Dondorici – Co-fondator, Parenting Ads

Adina Crețu – Project Manager, Startarium

Parteneri

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.
Fundația Botnar este o fundație elvețiană fondată în 2003, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea și starea de bine a copiilor și a tinerilor în zonele urbane în dezvoltare din întreaga lume. Pentru a atinge acest obiectiv, Fundația Botnar acționează ca un catalizator, connectând diverși parteneri și investinf în soluții care folosesc intelingența artificială și inovația digitală.
Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare. Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată.