Innovators for Children 2019

Peste 120 de înscrieri, 4 câștigători, 100.000 de euro finanțare.
Pe 11 februarie 2019, dădeam drumul programului de accelerare Innovators for Children, dezvoltat de Impact Hub Bucharest împreună cu Impact Hub Basel și Fundația Botnar.
Am primit peste 120 de aplicații, iar cei 12 participanți selectați au luat parte la workshop-uri, sesiuni defeedback susținute de mentori, webinarii, dar și la conferința Connection despre care poți citi aici.
În urma sesiunii de pitching de pe 12 septembrie, au fost aleși cei 4 câștigători care au beneficiat de finanțarea totală de 100.000 de euro, dar și de vizita de cercetare la Basel, mentorat, training și acces la comunitatea Impact Hub.
Pe 12 septembrie a avut loc finala Innovators for Children.
Iată cine sunt cei 4 câștigători

Kinderpedia – 45.000 euro

Citizen Next – 22.500 euro

Asociația Kinetobebe – 17.500 euro

Arttachment – 15.000 euro
Finaliști
- Arttachment este aplicația menită să sprijine relația dintre părinți și copii, ghidându-i pe părinți în a sprijini dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor lor.
- Asociatia KinetoBebe va crea o platformă de micro-learning pentru kinetoterapeuți și părinți, care prin îmbunătățirea calității actului terapeutic, va susține recuperarea mai rapidă și eficientă a copiilor.
- Auttie App este asistentul virtual ce poate ajuta copiii cu probleme de vorbire să-și îmbunătățească dicția și să-și dezvolte vocabularul, prin realitate augmentată (AR) cu obiecte 3D și algoritmi de Text-to-Speech.
- Citizen Next, prin proiectul parinte.eu își propune să dezvolte o aplicație de mobil care are misiunea de a contribui la o viață mai sănătoasă a copiilor din România, prin informarea și educarea părinților / viitorilor părinți cu privire la respectarea schemei de vaccinare și a investigațiilor medicale ce trebuie făcute copilului de la naștere și până la adolescență.
- EduMarket este platforma online ce promovează cursuri, ateliere, workshop-uri, tabere pentru copii.
- InovEd oferă cursuri online pentru profesori și părinți legate de psihologia copilului și neuro-știința educației, ce au ca scop dezvoltarea emoțională, fizică și cognitivă a acestuia.
- iVra – immersive virtual reality in autism – tehnica terapeutică aplicată copiilor diagnosticați cu tulburare de spectru autist, prin reproducerea și simularea situațiilor/scenariilor hiperstimulante, într-un mediu controlat.
- Kinderpedia este o soluție software ce optimizează procesele administrative și plasarea colaborării între educator și părinte în centrul actului educațional.
- Living Robotics propune soluții în domeniul roboticii medicale (membre superioare și inferioare acționate electric pentru persoanele cu dizabilități) accesibile oricărei categorii sociale.
- Timlogo este platforma digitală de terapie logopedică, cu un grad ridicat de interactivitate și antrenare a limbajului, care ajută direct copiii cu tulburări de vorbire prin exercițiu și recunoaștere vocală.
- UberPixel-Nummo este o aplicație de logopedie în limba română destinată copiilor cu implant cohlear.
- Wello platformă bazată pe inteligența artificială dedicată copiilor cu probleme de greutate și familiilor acestora.
Review Board
Oana Craioveanu – Co-fondator, Impact Hub Bucharest
Ionuț Pătrăhău – Co-fondator, Human Finance/ SeedBlink
Sabina Antoci – Senior Program Manager, Fundația Vodafone România
Vlad Voiculescu – Co-fondator, MagiCAMP
Ștefan Voinea – Project Manager, MagiCAMP
Flori Ana Buzilă – Vicepreședinte, Asociația SPRING
Diana Certan – Director executiv, Organizația Umanitară Concordia România
Ramona Gotteszman – Director Advocacy, Organizația Umanitară Concordia România
Adelina Dondorici – Co-fondator, Parenting Ads
Adina Crețu – Project Manager, Startarium
Parteneri


