Questions &

Answers

Q&A Page Hero
Află răspunsuri la cele mai importante întrebări despre program, iar dacă
ai întrebări, scrie-ne la adresa contact@impacthub.ro

Cum se derulează programul?

Proiectul se derulează în 2 etape.

Faza de validare din perioada septembrie – noiembrie are ca principal obiectiv îmbunătățirea ideilor de business prin educație de business, mentorat și conexiuni relevante cu alte organizații din domeniul wellbeingului copiilor. La această etapă participă cele 10-15 startupuri și ONG-uri acceptate în accelerator.

Faza de dezvoltare din perioada decembrie – martie este concentrată pe lansarea proiectului desemnat câștigător la Pitch Day, în săptămâna 2-6 decembrie. Vei primi în continuare mentorat, educație și sprijin în rafinarea produsului/ serviciului, în găsirea de parteneri relevanți și în creșterea vizibilității business-ului prin implementarea unor acțiuni de PR & comunicare relevante (ianuarie – martie 2025). Programul se va încheia oficial la jumătatea lunii martie.

Accesează calendarul proiectului.

Ce înseamnă soluții în sănătate și wellbeing pentru copii?

Proiectul caută soluții care pot contribui la o viață mai bună pentru copii în domenii ca:

 • Sănătate: tratament & prevenție adaptate copiiilor
 • Acces îmbunătățit la sănătate, în special acolo unde el este dificil
 • Educație
 • Nutriție și alimentație
 • Sănătate mentală
 • Sănătate fizică și emoțională
 • Siguranță
 • Drepturile copiilor în era digitală
 • Comunități și mediu mai potrivite pentru copii

Domeniile sunt exemple și știm că pot exista teme la care nu ne-am gândit. Dacă ai o inovație care contribuie la un viitor mai bun pentru copii, înscrie-te.

Suntem în special interesați de soluții tehnologice sau sistemice care pot fi crescute accelerat pentru a ajuta cât mai mulți copii. Ca grupă de vârstă, sunt eligibile soluții pentru copii de toate vârstele (până la 18 ani).

Care este procedura de selecție?

Aplicarea se face prin completarea formularului de înscriere până la data de 19 august, care va fi urmată de o perioadă de selecție. Echipele care trec de selecție vor fi anunțate pe 24 septembrie și se vor califica în etapa de accelerare de 2 luni. La finalul acestei perioade, echipele își vor prezenta ideea de business în finala din 2-6 decembrie, în fața juriului, care va desemna proiectul câștigător ce va avea acces la finanțarea nerambursabilă de 5.000 EUR și care va intra în etapa de dezvoltare a soluției.

Care sunt criteriile de selecție?

De-a lungul tuturor etapelor, criteriile de selecție sunt:

 • Potențialul de impact al soluției propuse
 • Strategia de atragere a clienților
 • Fezabilitatea financiară și tehnologică pe termen lung
 • Motivarea și capacitatea echipei de implementare a proiectului
 • Gradul de inovare al produsului

Trebuie să am o entitate juridică deja înființată pentru a fi eligibil?

Te poți înscrie la program deși nu ai o entitate juridică deja înființată. Dacă vei fi numit câștigătorul finanțării, atunci va fi necesară o formă de organizare legală (SRL sau ONG) pentru a putea beneficia de premiu. Deci te poți ocupa de acest aspect și în timpul acceleratorului.

În ce stadiu trebuie să fie proiectul meu pentru a mă putea înscrie în accelerator?

Înscrierile sunt deschise startup-urilor și ONG-urilor cu propuneri de soluții tehnologice aflate în stadiul de idee (cu un plan de business bine definit), de prototip sau care au fost lansate de maximum 1 an ca produse/ servicii disponibile comercial pe piață la data finalizării perioadei de înscriere. Sunt căutate în special soluții tehnologice scalabile.

Programul presupune întâlniri fizice?

Programul se va desfășura în mare parte în format online. Singurele evenimente programate să aibă loc fizic, în București, sunt Assessment Day (ziua de interviuri cu fiecare dintre cele 10-15 echipe participante) și Pitch Day din săptămâna 2-6 decembrie (evenimentul public în care va fi anunțat proiectul câștigător ce va beneficia de finanțare în valoare de 5.000 EUR).