Questions & Answers

Află răspunsuri la cele mai importante întrebări despre program, iar dacă
ai întrebări, scrie-ne la adresa irina.simulescu@impacthub.ro.
Cum se derulează programul?
Proiectul se derulează în 2 etape.
Faza de validare din perioada iulie – august cuprinde 2 întâlniri cu mentorii programului, în care vei primi feedback și stabili direcțiile de îmbunătățire a proiectului, o serie de workshopuri de business și întâlniri regulate cu toți participanții pentru a susține ritmul în care progresezi și a-ți oferi feedback suplimentar. În această perioadă vom organiza și o conferință online de networking cu specialiști, antreprenori, ONG-uri relevante din domeniul wellbeingului copiilor din România și Elveția. La această etapă vor participa toate cele 10-15 startupuri și ONG-uri acceptate în accelerator.
Faza de dezvoltare din perioada octombrie – decembrie este concentrată pe lansarea proiectelor desemnate câștigătoare la Pitch Day, pe 13 septembrie. Vei primi în continuare mentorat, educație și sprijin în rafinarea produsului/ serviciului, în găsirea de parteneri relevanți și în creșterea vizibilității business-ului prin implementarea unei campanii de PR pentru proiectele câștigătoare. Programul se va încheia oficial în decembrie 2022.
Accesează calendarul proiectului.
Ce înseamnă soluții în sănătate și wellbeing pentru copii?
Proiectul caută soluții care pot contribui la o viață mai bună pentru copii în domenii ca:
- Sănătate: tratament & prevenție adaptate copiiilor
- Acces îmbunătățit la sănătate, în special acolo unde el este dificil
- Educație
- Nutriție și alimentație
- Sănătate mentală
- Sănătate fizică și emoțională
- Siguranță
- Drepturile copiilor în era digitală
- Comunități și mediu mai potrivite pentru copii
Domeniile sunt exemple și știm că pot exista teme la care nu ne-am gândit. Dacă ai o inovație care contribuie la un viitor mai bun pentru copii, înscrie-te.
Suntem în special interesați de soluții tehnologice sau sistemice care pot fi crescute accelerat pentru a ajuta cât mai mulți copii. Ca grupă de vârstă, sunt eligibile soluții pentru copii de toate vârstele (până la 18 ani).
Care este procedura de selecție?
Aplicarea se face prin completarea formularului de înscriere până la data de 19 iunie, care va fi urmat de o preselecție și un interviu telefonic cu cele mai bune înscrieri primite. Echipele care trec de acest interviu vor fi anunțate pe 24 iunie și se vor califica în etapa de accelerare de 2 luni. La finalul acestei perioade, echipele își vor prezenta ideea de business în finala din 13 septembrie în fața juriului, care va desemna proiectele ce vor avea acces la finanțarea nerambursabilă totală de 20.000 EUR și care vor intra într-o etapă de dezvoltare a soluțiilor care va dura 3 luni.
Care sunt criteriile de selecție?
De-a lungul tuturor etapelor, criteriile de selecție sunt:
- Potențialul de impact al soluției propuse
- Strategia de atragere a clienților
- Fezabilitatea financiară și tehnologică pe termen lung
- Motivarea și capacitatea echipei de implementare a proiectului
- Gradul de inovare al produsului
Trebuie să am o entitate juridică deja înființată pentru a fi eligibil?
Te poți înscrie la program deși nu ai o entitate juridică deja înființată. Dacă te vei număra printre câștigătorii finanțării, atunci va fi necesară o formă de organizare legală (SRL sau ONG) pentru a putea beneficia de premiu. Deci te poți ocupa de acest aspect și în timpul acceleratorului.
În ce stadiu trebuie să fie proiectul meu pentru a mă putea înscrie în accelerator?
Înscrierile sunt deschise startup-urilor și ONG-urilor cu propuneri de soluții tehnologice aflate în stadiul de idee (cu un plan de business bine definit), de prototip sau care au fost lansate de maximum 1 an ca produse/ servicii disponibile comercial pe piață la data finalizării perioadei de înscriere. Sunt căutate în special soluții tehnologice scalabile.
Programul presupune întâlniri fizice?
Programul se va desfășura în mare parte în format online. Singurele evenimente programate să aibă loc fizic, în București, sunt Assessment Day din 12 septembrie 2022 (ziua de interviuri cu fiecare dintre cele 10-15 echipe participante) și Pitch Day din 13 septembrie 2022 (evenimentul public în care vor fi anunțate proiectele ce vor beneficia de finanțare totală în valoare de 20.000 EUR).
