Webinarii

În cadrul acceleratorului Innovators for Children vom avea ocazia să cunoaștem reprezentanții startup-urilor și organizațiilor care se ocupă de rezolvarea problemelor copiilor din România. Pentru acest lucru am pregătit 2 webinarii menite să răspundă atât întrebarilor legate de programul de accelerare, cât și despre beneficiile tehnologiei în viețile copiilor sau despre antreprenoriatul social.

Descoperă mai multe despre ele mai jos și completează formularul de înscriere pentru a primi link-urile de acces.

6 Aprilie 2021 | Online | Ora 10:30 – 11:30

Webinar Innovators for Children – Cum contribuie tehnologia la starea de bine a copiilor?

Vorbim despre proiecte tehnologice dezvoltate pentru sănătatea, educația, siguranța și drepturile copiilor. Alături de VoxiKids, participant în prima ediție a programului Innovators for Children și Fundația Vodafone România, partener finanțator în ediția III, încercăm să descoperim care sunt beneficiile pe care le aduce tehnologia în viețile copiilor.

VoxiKids transformă procesele de logopedie prin transpunerea lor în mediul digital punând la dispozitie o clinica digitală și o aplicatie de mobil. Logopezii pot lucra în mediul digital și își pot reduce timpul alocat documentației, pot avea acces la instrumentele necesare pentru terapia online, exerciții specifice care pot fi rezolvate live și pot chiar (în versiunea finală a platformei) să își creeze propriile materiale digitale. Cel mai important aspect rezolvat de VoxiKids este comunicarea logopezilor cu părinții și monitorizarea evoluției clienților (copiilor) și sedințe de terapie din siguranța casei.

Fundația Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

Urmărește Live

Invitați

AnaMaria Onică

Co-fondator & CEO, VoxiKids

Angela Galeța

Director, Fundaţia Vodafone România

Daniel Matei

Moderator Business Dev Manager, Impact Hub Bucharest

13 Aprilie 2021 | Online | Ora 10:30 – 11:30

Webinar Innovators for Children – Antreprenoriat social – business vs social

La al doilea webinar vorbim despre antreprenoriatul social, abordat prin 2 studii de caz: – Un business care a făcut un pas important pentru un impact social sistematic – Kinderpedia – Un ONG care a dezvoltat o ramură economică – Organizația Umanitară CONCORDIA Kinderpedia este o soluţie completă de comunicare şi management dedicată şcolilor şi grădiniţelor, bazată pe o colaborare permanentă şi o comunicare în timp real între dascăli, elevi şi părinţi. În 2020, Kinderpedia a răspuns crizei Covid-19 prin lansarea pe platformă şi în aplicaţia mobilă a funcţionalităţilor necesare desfăşurării orelor online, atât la şcoală, cât şi la grădiniţă. Pe 19 martie, la doar o săptămână de la închiderea şcolilor, Kinderpedia a semnat un protocol cu Ministerul Educaţiei prin care au oferit soluţia gratuit instituţiilor publice de învăţământ. 10 module Kinderpedia, cele mai utile activităţii profesorilor, rămân gratuite pe viaţă. Startup-ul este marele câștigător al primei ediții Innovators for Children, care la momentul intrării în program era o soluție ce viza în principal școlile și grădinițele private, și care, odată cu deschiderea către sectorul public, a depășit 100.000 de utilizatori în platformă. Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Brutăria CONCORDIA este întreprinderea de economie socială care face parte din CONCORDIA Development S.R.L., ramură economică a Organizației Umanitare CONCORDIA. Prin vânzarea produselor de panificație și patiserie, tineri aflați în dificultate urmează cursurile de brutar organizate de Școala de Meserii, program al Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA. Mai mult decât atât, absolvenții cursurilor de brutari pot rămâne angajații întreprinderilor sociale CONCORDIA, ca rampă de lansare către piața muncii. Brutăria CONCORDIA este unul din modelele de succes de afacere socială în România, iar acest lucru este reflectat în premiile obținute: ERSTE Foundation Award for Social Integration (2011), NESsT România – Competiția Întreprinderilor Sociale (2013), METRO – Starurile Comunității (2014) și Gala Fundației Comunitare Prahova – Business Social (2016).

Urmărește Live

Invitați

Evelina Necula

Co-fondator, Kinderpedia

Diana Certan

Director executiv, Organizația Umanitară CONCORDIA

Daniel Matei

Moderator Business Dev Manager, Impact Hub Bucharest

Evelina Necula

Cofondator și CMO, Kinderpedia

Lucian Stuparu

Cofondator Citizen Next

Raluca Chișu

Fondator Asociația Kinetobebe

Diana Onu

Cofondator Arttachment

Daniel Matei

Moderator, Business Dev Manager Impact Hub Bucharest

De ce să participi?

Îți răspundem la toate întrebările legate de accelerator, cunoști inovatori din domeniu, schimbi idei cu antreprenori sau specialiști ca tine, te inspiri pentru a găsi soluții câștigătoare!